Poziv članovima URB HVO-a ŽZH na odgovorno ponašanje u vrijeme ove pandemije

U vrijeme Korizme kada katolici diljem svijeta promišljaju o žrtvi Sina Božjeg na Križu Njegove Muke, te se uzdržavaju od činjenja loših stvari, kao što si uskraćuju određena životna zadovoljstva, cijeli svijet u globalu je suočen s borbom protiv corona virusa koji odnosi ljudske živote, te remeti svakodnevan život ljudi u svim njegovim segmentima pričinjavajući im neprocjenjivu materijalnu i nematerijalnu štetu čije razmjere nitko ne zna.

S ovakvom opasnošću se svijet još nije suočio jer je epidemija ovog virusa vrlo brzo proglašena pandemijom u cijelom svijetu od strane svjetske zdravstvene organizacije (WHO), zbog čega su praktično sve države svijeta uvele rigorozne mjere među pučanstvom kako bi se ova pošast zaustavila i iskorijenila. Tko je i zašto posijao ovo sjeme zla među ljude je drugo pitanje o kojemu su mnogi rekli svoje mišljenje. No, ono što je najvažnije to sjeme zla je već uzelo svoj danak u tisućama žrtava u svijetu čiji broj svakodnevno raste, a poglavito u Italiji dok druge države EU vode veliku borbu s posljedicama tog virusa.

Od jutros dana 18.ožujka 2020.godine krizni stožer civilne zaštite FBiH je donio naredbu kojom se zatvaraju svi ugostiteljski objekti u FBiH dok će raditi trgovine prehrambenim proizvodima, ljekarne, benzinske crpke te sve druge službe neophodne za redovitu opskrbu pučanstva.

Među pučanstvom je također vidljiv strah, uznemirenost i tjeskoba dokle će ovo trajati, odnosno što ako je ovo tek početak mnogo gorih događanja.

Poštovani članovi URB HVO-a ŽZH!

Cijeli svijet je napadnut od neprijatelja zvanog corona virus. Taj virus kao mnogi neprijatelji svijeta ne najavljuje rat svojim protivnicima. Sjetimo se mnogih ratova u povijesti čovječanstva u kojima su oni koji su smatrali kako su jači od onih drugih iste napadali bez objave nanoseći im žrtve te ogromne štete. Sjetimo se Domovinskog rata u kojemu smo također napadnuti od neprijatelja koji je imao ime, a u ratu u kojemu smo bili dužni braniti sebe i svoje najmilije. Sjetimo se ogromnog snijega iz 2012.godine kada smo bili napadnuti od ogromnog snijega koji je također prijetio ljudima na svim poljima njihove komunikacije. U svim tim ratovima mnogi su pretrpjeli žrtve, te ostali bez svojih najmilijih kao i bez svoje cjelokupne imovine koju su mukotrpno stjecali cijelog svog života.

Neprijatelj je neprijatelj ma kako se on zvao ili sam sebe nazivao. Stoga poštovani članovi URB HVO-a ŽZH u ovim izuzetno teškim i zahtjevnim vremenima za sve ljude ostanite dostojanstveni kao i u vrijeme Domovinskog rata i svih nevolja koje su vas zadesile nakon njega. Držite se naredbi i preporuka kriznih stožera u FBiH i ŽZH, te se ne izlažite nepotrebno u javnosti. Ne nasjedajte na određene poruke koje kruže putem društvenih mreža a šire paniku među pučanstvom. Ne opskrbljujte svoja domaćinstva s pretjeranim količinama životnih namirnica jer time ugrožavate druge ljude koji nisu u mogućnosti pribaviti sebi ni najosnovnije životne potrepštine.

Nemojte sebi uzimati za pravo pa da vi širite paniku među ljudima jer vi ste Branitelji svijetlost koja mora svijetliti mnogima kao uzor. Kada ste stali na branik svoje Domovine žrtvujući sve što ste mogli dati dužni ste stati i sada u obranu vas i vaših najmilijih, odnosno cjelokupne zajednice. A to možete samo ukoliko se budete odgovorno ponašali.

Iznad svega ne bojte se! Ne bojte se jer vi ste kršteni u ime Oca, Sina i Duha Svetoga i vi ste vjerne Božje ovčice koje se nemaju prava ničega i nikoga bojati. Neka se boje drugi koji ni u što ne vjeruju osim u svoja materijalna zadovoljstva kojima kraljuje kralj novac, koji gazi sve pred sobom i koji je glavno oružje u rukama Sotone. Neka se boje oni koji su davno pogazili sve temeljne Božje zapovijedi od kojih je kao najvažnija zaštita života od trenutka začeća u utrobi majke do naravne smrti svakog čovjeka. Zaštita obitelji i braka kao isključive i jedine zajednice muškarca i žene i nikako drugačije. Zaštita svih drugih vrednota naše Svete Katoličke i Apostolske crkve.

Neka se boje oni koji su istinske Branitelje bacili na cestu da živi umiru umjesto da su im pružili miran i dostojanstven život koji su zaslužili, jer nema ničeg goreg po državu ukoliko Branitelji žive u oskudici kako to lijepo zbori prorok Sirah.

Stoga ostanimo Branitelji koji prkose i životu i smrti jer smo se zavjetovali Bogu kako ćemo slijediti Njegove zapovijedi pa da pri tome prijeti pogibelj i nama i našim najmilijima. A ovo zlo zvano corona virus će proći i stati kao i svako drugo zlo koje je prijetilo ljudima. Nadu i utjehu neka nam pruži nadolazeći Uskrs kao najveći blagdan kršćana od 12.04.2020.godine u kojemu je Sin Božji pobijedio smrti na križu i dao nam nadu u život vječni. Jer svi koji u Njega povjeruju biti će spašeni.

Neka to bude naša nada i naš mi.

Zajedno do pobjede Branitelji i Bog vas blagoslovio!

URB HVO-a ŽZH