Sudac za prethodno saslušanje Općinsko suda u Ljubuškom potvrdio je optužnicu Županijskog tužiteljstva ŽZH u Širokom Brijegu protiv Dražana Lučića (1967.) iz Mostara zbog postojanja osnovane sumnje da kao zakonski zastupnik društva Petrol d.d. Ljubuški, nije postupio po pravomoćnoj odluci suda kojom je naloženo vraćanje radnika na rad.

Optužnicom se Lučiću stavlja na teret da nije postupio po pravomoćnoj i izvršnoj presudi Općinskog suda u Čapljini kojom je društvu Petrol d.d. Ljubuški naloženo da D.F. vrati u radni odnos, te da istom isplati sve mjesečne plaće u visini posljednje plaće koju je oštećeni D.F. ostvarivao kod navedenog društva prije donošenja rješenja o prestanku radnog odnosa, sa pripadajućom zakonskom zateznom kamatom na svaki dospjeli mjesečni iznos, kao i da istom na navedene iznose uplati doprinose na ime mirovinskog osiguranja.

Ročište radi očitovanja optuženika o krivnji zakazano je za dan 7.5.2019. godine, navodi se u priopćenju Županijskog tužiteljstva u Širokom Brijegu.

Napomena: „Prema načelu pretpostavke nevinosti iz čl. 3. st. 1. ZKP-a F BiH, svatko se smatra nevinim za kazneno djelo dok se pravomoćnom presudom suda ne utvrdi njegova krivnja, radi čega potvrđivanjem optužnice protiv određene osobe za konkretno kazneno djelo, ne predstavlja njenu kaznenu odgovornost za počinjenje kaznenog djela, jer se krivnja počinitelja utvrđuje pravomoćnom presudom.“

SirokiBrijeg.info