Potvrđena optužnica protiv Marka Braćića zbog ugrožvanja prometa gdje je jedna osoba smrtno stradala

Općinski sud u Ljubuškom potvrdio je optužnicu ovog tužiteljstva podignutu protiv Marka Braćića (20) zbog kaznenog djela Teško kazneno djelo protiv sigurnosti javnog prometa iz čl. 336 st. 4 u vezi sa kaznenim djelom Ugrožavanje javnog prometa iz čl. 332 st. 3 Kaznenog zakona F BiH, kazao nam je viši stručni suradnik i službenik za odnose sa javnošću ŽT ŽZH Široki Brijeg, Josip Aničić.

Optuženiku Marku Braćiću stavlja se na teret da je dana 16. listopada 2016. godine, oko 17,00 sati u mjestu Sovići – Most, općina Grude, upravljajući svojim osobnim vozilom marke „Golf“, prilikom uključivanja sa lokalne ceste obilježene znakom „STOP“ na magistralni put M – 6 Gorica – Grude, oduzeo pravo prvenstva prolaza motociklu marke „Kawasaki“ kojim je upravljao J. B., jer se prethodno nije uvjerio da se može uključiti na magistralni put bez opasnosti za druge sudionike u prometu, već je olako držao da će i na taj način vožnju uspješno obaviti, u čemu nije uspio, uslijed čega je došlo do sudara njegovog vozila sa motociklom marke „Kawasaki“ kojim je upravljao J. B., kada je J.B. zadobio teške tjelesne ozljede od kojih je preminuo na licu mjesta. Dakle, optuženiku se stavlja na teret da se sudjelujući u prometu na cestama nije pridržavao prometnih propisa i time tako iz nehaja ugrozio javni promet, da je doveo u opasnost život ljudi, posljedicom čega je jedna osoba smrtno stradala.

Prilikom izjašnjenja o krivnji optuženik Marko Baćić pred Općinskim sudom u Ljubuškom izjasnio se da se ne osjeća krivim za kazneno djelo koje mu se optužnicom ovog tužiteljstva stavlja na teret.

S obzirom da je optuženi porekao krivnju predmet će se proslijediti sucu s ciljem zakazivanja glavne rasprave.

SirokiBrijeg.info