ŠIROKI BRIJEG – Zbog kaznenog djela Ugrožavanje javnog prometa zbog omamljenosti i pri tome dovodeći u opasnost život ljudi, pri čemu je dana 15.6.2017. godine, u teškoj prometnoj nesreći na području grada Širokog Brijega, u mjestu Potkraj, izazvao smrt jedne osobe, Emir Zaimović, rođen 31.8.1969. godine u Bijelom Polju, Crna Gora, dobio je status optužene osobe. To je za portala SirokiBrijeg.info danas potvrdio viši stručni suradnik i službenik za odnose sa javnošću ŽT ŽZH u Širokom Brijegu, Josip Aničić.

Sudac za prethodno saslušanje Županijskog suda u Širokom Brijegu potvrdio je optužnicu ovog tužiteljstva koja je podignuta protiv Emira Zaimovića zbog osnovane sumnje da je počinio Teško kazneno djelo protiv sigurnosti javnog prometa iz čl. 336. st. 2. u vezi sa kaznenim djelom Ugrožavanje javnog prometa zbog omamljenosti iz čl. 333. st. 1. KZ F BiH.

Zaimović se sumnjiči da je kao sudionik u prometu na cestama pod utjecajem alkohola upravljao motornim vozilom, iako je zbog toga bio očito nesposoban za sigurnu vožnju i tako ugrozio javni promet na cesti dovodeći u opasnost život ljudi, pri čemu je prouzročena smrt jedne osobe, na način da je dana 15.6.2017. godine, oko 18,40 sati, u mjestu Potkraj, općina Široki Brijeg, na dijelu magistralne ceste M-6.1, upravljao osobnim vozilom marke „Renault“, krećući se iz smjera Širokog Brijega u smjeru Posušja, iako je prije toga konzumirao alkohol, i bio svjestan da u alkoholiziranom stanju u kakvom je bio sa koncentracijom alkohola u krvi od 2,54 promila, zbog čega je bio očigledno nesposoban za sigurnu vožnju, može dovesti u opasnost život ljudi, na što je pristao, vozeći brzinom od oko 69 km/h na dionici puta gdje vrijedi znak ograničenja brzine od 70 km/h, krivudao vozilom po cesti, da bi u trenutku kada se uredno svojom desnom kolničkom trakom brzinom od oko 63 km/h kretalo vozilo marke „VW-Passat“ kojim je upravljao M.I. (49), iznenada prešao na desnu kolničku traku i svojim vozilom marke „Renault“ udario u vozilo marke „VW-Passat“, posljedicom kojeg udara je vozač u istom vozilu M.I. od zadobivenih višestrukih ozljeda preminuo na licu mjesta.

SirokiBrijeg.info