Potvrđena optužnica protiv Blage Senjaka, pomoćnika ministra u Ministarstvu zdravstva ZHŽ i ostalih

Sudac za predhodno saslušanje Županijskog suda Široki Brijeg u predmetu broj 08 0 K 00 2771 17 Kps potvrdio je optužnicu Županijskog tužiteljstva Široki Brijeg br. T08 0 KTPO 0002342 16 2 od 30.12.2016.godine protiv optuženih, Blage Senjak sina Mate, iz Posušja, ul. fra. Petra Bakule, zbog počinjenja kaznenog djela Zlouporaba položaja ili ovlasti iz čl. 385 st. 3 u svezi sa st. 1 ranije važećeg KZ FBiH, Zlatana Tomas sina Joze iz Širokog Brijega, ul. Kardinala Kuharića br. 7, zbog počinjenja kaznenog djela Prijevara u gospodarskom poslovanju iz čl.251 st. 3 u svezi sa st. 1 KZ FBiH, i Gorana Barać sina Draška iz Posušja, ul. Ljudevita Posavskog br. 2, zbog počinjenja kaznenog djela Prijevara u gospodarskom poslovanju iz čl. 251 st. 3 u svezi sa st.1 KZ F BiH, a sve u vezi sa čl. 33 KZ FBiH, potvrđeno je iz Županijskog suda u Širokom Brijegu.

Blago Senjak se tereti da je prekoračio ovlasti dok je obnašao funkciju predsjednika Upravnog vijeća Agencije za privatizaciju ZHŽ.

Blago Senjak je pomoćnik ministra u Ministarstvu zdravstva ZHŽ, predsjednik je Povjerenstva za prizive državne službe ZHŽ, te je član i mnogih drugih Upravnih odbora i povjerenstava postavljenih od strane Vlade ZHŽ i institucija u F BiH.

Od ranije je poznat po nezakonitim rješenjima u Povjerenstvu za državnu službu ZHŽ, koji su županiji i pojedincima nanijeli veliku štetu.

Ostavke na sve ove funkcije bile bi logičan slijed zbivanja.

Ljubuski.net