Prema dokumentaciji iz Sektora potpore MUP-a ŽZH i Ministarstva financija ŽZH po dolasku Zdravka Borasa iz Otoka na mjesto ministra MUP-a ŽZH dogodila se financijska eksplozija dugovanja prema Poreznoj upravi F BiH i dobavljačima.

Federalna porezna uprava je potvrdila kako dug MUP-a ŽZH, po pitanju uplata doprinosa za mirovinsko i zdravstveno osiguranje i drugih poreznih davanja, s kamatama iznosi 8.863.366,82 KM.

Potvrđeno je kako doprinosi nisu plaćeni niti za 2015. godinu, a pisanja u Večernjem listu od strane Marije Medić Bošnjak kako su doprinosi uplaćeni su bile dezinformacije.

Višemilijunske javne nabavke

Iz policijskih struktura MUP-a ŽZH i same Vlade ŽZH je potrđeno da su planovi javnih nabavki u 2015. i 2016. godini debelo premašeni, te da su unaprijed potrošena sredstva i za 2017. godinu. Zdravko Boras troši ogromna sredstva iako za nabavke nema odobrenje Vlade ŽZH i premijera Zdenke Ćosića. Osim vozila, koji danima stoje parkirani, svjedoci smo postavljanja 30-tak kućišta za radare, dok MUP ŽZH je do sada imao samo jednu kameru.

Prema informaciji u tijeku je nabavka dronova, pa će kriminalci, ali i ostali građani biti nadgledani i iz zraka. U Ministarstvo financija samo pristižu računi za plaćanje.

Je li ovakvo stanje samo specifikum MUP-a ŽZH ili je na djelu i u drugim ministarstvima, kako se bliži kraj mandata, i hoće li netko prekinuti financijsko rušenje ŽZH, ostaje vidjeti.

Ljubuski.net