Potpisan Sporazum o suradnji SIPA-e i županijskih MUP-ova, naravno i sa Županijom Zapadnohercegovačkom

U službenim prostorijama Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas je potpisan bilateralni Sporazum o međusobnom pružanju pomoći i operativnoj saradnji policijskih agencija u BiH. Sporazum je potpisan između SIPA-e i MUP-a Unsko-sanske županije, MUP-a Posavske županije, MUP-a Tuzlanske županije, MUP-a Zeničko-dobojske županije, MUP-a Bosansko-podrinjske županije, MUP-a Srednjebosanske županije, MUP-a Zapadnohercegovačke županije i MUP-a Sarajevske županije, dok će Sporazum s MUP-om Hercegovačko-neretvanske županije i MUP-om Hercegbosanske županije biti potpisan početkom sljedećeg tjedna.

Sporazum je potpisao direktor SIPA-e Perica Stanić, ministri i komesari navedenih ministarstava i načelnik Sektora MUP-a Bosansko-podrinjske županije. Potpisnici Sporazuma istaknuli su značaj suradnje policijskih organa na svim razinama u BiH, u skladu sa zakonom propisanim nadležnostima, za uspješnu borbu protiv svih oblika kriminala i efikasnije suprotstavljanje aktualnim sigurnosnim izazovima.

Direktor SIPA-e potpisao je 29.12.2015. godine Sporazum o međusobnom pružanju pomoći i operativnoj suradnji policijskih agencija u BiH sa MUP-om Republike Srpske, Federalnom upravom policije i Policijom Brčko distrikta BiH, nakon čega je inicirano potpisivanje Sporazuma i sa županijskim ministarstvima unutarnjih poslova, priopćeno je iz SIPA-e.

SirokiBrijeg.info