Potpaljivač vozila u Posušju sam došao u policijsku postaju i priznao kazneno djelo

Dana 03.09.2020. godine u 12:40 sati 26-godišnji građanin prijavio je u PU Posušje da je zapaljeno motorno vozilo marke Nissan Terrano koje isti koristi, a koje se nalazilo parkirano u dvorištu njegove obiteljske kuće u Posušju.

Odmah po zaprimljenoj prijavi na mjesto događaja izišli su policijski službenici PU Posušje i djelatnici Vatrogasnog društva Posušje koji su ugasili požar koji je na vozilu izazvao veliku materijalnu štetu.

Očevid su izvršili policijski službenici PU Posušje uz prisustvo vještaka za zaštitu od požara i eksplozija.

U službene prostorije PU Posušje dragovoljno je pristupio P. J. (42) sa šireg područja Posušja te je izjavio da je on zapalio vozilo Nissan Terrano.

P. J. (42) lišen je slobode te je nad njim izvršena kriminalistička obrada zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo Oštećenje tuđe stvari iz čl. 293. KZ-a F BiH u stjecaju s kaznenim djelom Izazivanje opće opasnosti iz čl. 323. KZ-a F BiH, a o svim poduzetim radnjama izvješten je županijski tužitelj.


Po kompletiranju predmeta PU Posušje podnijet će Županijskom tužiteljstvu odgovarajuće Izviješće o počinjenom kaznenom djelu protiv P. J. (42), priopćeno je iz Uprave MUP-a ŽZH.

SirokiBrijeg.info