Posušju pripao susjedski derbi prvog kola Druge lige FBIH-Jug protiv Gruda

Jučer je na stadionu Mokri Dolac odigran susjedski derbi u okviru prvog kola Druge lige FBIH-Jug između Hšk Posušje i Hnk Gurde.

Susret ova dva vječita rivala privukao je 300-injak istinskih ljubitelja nogometa po dosta hladnom i vjetrovitom vremenu. Pravdu na ovom susretu dijeli su: Drago Tabak(Tomislavgrad), Ivan Jurić(Tomislavgrad), Ivo Maglica(Livno) i delegat susreta bio je Boro Posavac(Uskoplje).

U derbi se ušlo s mnogo nervoze i kao uvijek ovakve utakmice nisu bile gledljive. Knezović je svoju momčad dosta postavio otvoreno, što je Slikvićevim pulenim omogućilo brži protok lopte. Prvu priliku vidjeli smo u 17. minuti susreta, kada Da.Begić sam izlazi pred vratara, ali lopta prolazi tik uz vratnicu. Nakon toga Posušje je prijetilo sa svih strana, ali lopta nije htjela u gol. U 36. minuti susreta Mikulić sam izlazi pred vrata Galića, ali propušta najveću priliku za Grude na utakmici. U 40. minuti susreta došlo je do okršaja na sredini terena između Mikulića i Džebe, a sudac Drago Tabak pokazuje direktan crveni karton za oba nogometaša. Obje ekipe susret su nastavile sa deset igrača. Na poluvrijeme se otišlo s rezultatom 0:0.

U nastavku susreta Posušje je istrčalo kompaktnije i dosta borbenije, dok Grude nisu imale ideje kako doći do gola Galića. U 59. minuti susreta slavlje za domaće navijače. Ubačaj iz kuta se odbio do Kovača, koji vara Logaru i upošljava Dominika Begića, koji glavom donosi veselje svojim navijačima na Mokrom Docu. Nakon gola Posušje igra još bolje i dugim loptama uništavaju obranu Gruda. U 71. minuti Ivan Logara napravio je nesportski potez, te je Drago Tabak pokazao i treći crveni karton na susretu. Posušje je do kraja imalo pet čistih šansi, ali realizacija posuških napadača danas je izostala. Na kraju pobjeda i vrijedna tri boda za momčad Lea Sliškovića. U sljedećem kolu Posušje gostuje kod Hnk Neum.

HŠK POSUŠJE (1-0) HNK GRUDE

FB HŠK Posušje