U Posušju održana „Financijska edukacija za mlade“

POSUŠJE – U Općini Posušuje je u razdoblju od 11. do 15.04. 2016. godine održana „Financijska edukacija za mlade“ za 9 odjeljenja Gimnazije fra Grge Martića i Srednje strukovne škole.

Preko izabranih volontera Dragice Lebe i Dragana Ripić, Općina Posušje je u suradnji s Udrugom „U Plusu“ ovim projektom učenicima pružila usluge financijske edukacije, te im je omogućila bolje upoznavanje s pravima i obvezama korisnika financijskih usluga.

Predstavljena tema je bila „Financijski proizvodi“ koja predstavlja samo jedan modul financijske edukacije. Cilj joj je bio upoznati učenike s osnovnim financijskim proizvodima, njihovim prednostima i nedostacima.

fedmp 14042015 2

Po završetku ovog modula (teme), polaznici su mogli razumjeti osnovne financijske proizvode i način funkcioniranja banaka; izabrati uslugu ili proizvod koji najbolje odgovara njihovim potrebama; otvoriti tekući račun, prepoznati prednosti i nedostatke različitih vrsta štednje; razumijeti prednosti i nedostatke ugovora o kreditu; upoznati se s kreditnom karticom i načinom otplaćivanja iste.

Edukacije su se uspješno realizirale, a učenici iskazali interes i dodatno zanimanje. Stoga se nadamo uspješno daljnjoj realizaciji i drugih tema iz područja financijske edukacije.

fedmp 14042015 3

Volonteri ovog projekta zahvaljuju se svima koji su na bilo koji način pomogli u njegovoj realizaciji: ravnateljima škola, njihovim pedagozima i voditeljima smjena, učenicima i kolegama iz Udruge “U Plusu“, priopćeno je iz Ureda načelnika Općine Posušje.

SirokiBrijeg.info