Posušje u sljedeća tri mjeseca postaje kulturno-zabavno i sportsko središte, ne samo Hercegovine već i šire regije

Od subote 24. lipnja kreće još jedno „Posuško lito“ 2017. veliki brend Posušja u sklopu kojeg se održava više od 30 kulturno-zabavnih i sportski događaja. Započeti će 2. Memorijalnim turnirom u bridžu „Jerko-Jerry Kovač“ u Parku prirode Blidinje te Međunarodnim festivalom animiranog filma (NAFF) koji će se održati u posuškoj kinodvorani. Svečano otvaranje je predviđeno 2. srpnja velikom biciklijadom „Posuški đir“ u organizaciji BK „Pony“.

Tijekom nešto više od dva mjeseca, od kraja lipnja pa sve do početka rujna, posjetitelji će moći uživati u brojnim događajima, smotri folklora, predstavama, koncertima, projekciji filmova, animiranom festivalu, festivalu klapske pisme i sportskim događajima. I ove godine je pred nama dvadesetak događaja koji će obogatiti ovogodišnji program.

Vrhunac manifestacije bit će IV. Festival klapske pisme na kojem će u revijalnom dijelu nastupiti Meri Cetinić i klapa Šufit te spektakularni koncert Parnog valjka na kojem se očekuje na tisuće posjetitelja. Svakako vrijedi izdvojiti Igre bez granica koje svake godine obaraju rekorde po prijavi natjecatelja, smotru folklora „Silo na ognjištu“ koja okuplja brojna kulturno-umjetnička društva iz BiH i Hrvatske. Poseban naboj će imati koncert “Za sve ove godine“ na kojem će nastupiti svi posuški bendovi koji su djelovali na prostoru općine u ovom i prošlom stoljeću.

Podsjećamo da je “Posuško lito” manifestacija koja se održava ususret Danu općine Posušje, odnosno proslavi blagdana Velike Gospe koji se obilježava 15. kolovoza.

Prošle godine naslovnicu letka i plakata krasila je bista fra Petra Bakule u čast 200. obljetnice rođenja, prije njega fra Grge Martiće, zatim most na Ričini da bi ove godine svoje mjesto na njima zauzeli izlošci franjevačkog muzeja „U kući Oca mojega“. Nakon mukotrpnog rada na pripremi prostora i izložaka pronađenih na prostoru općine Posušje javnost će ih moći vidjeti do kraja ove godine.

Inače, prošlogodišnju manifestaciju “Posuško lito 2016.” posjetilo je više od 50.000 posjetitelja.

Posušje.net