Home Vijesti Ekonomija & Gospodarstvo Posušacima drago da firme traže nove radnika, ali mnogi moraju se prekvalificirati kako bi došli do zaposlenja!

Posušacima drago da firme traže nove radnika, ali mnogi moraju se prekvalificirati kako bi došli do zaposlenja!

0
Posušacima drago da firme traže nove radnika, ali mnogi moraju se prekvalificirati kako bi došli do zaposlenja!

POSUŠJE – Ovih je dana više posuških tvrtki raspisalo javne natječaje za prijam novih radnika, što je mnoge nezaposlene obradovalo. Nove radnike traže od Blidinja (najviše ugostiteljske djelatnike u motelima) pa do Posušja i Republike Hrvatske. Nove djelatnike traže, najviše stručne, i posuški Weltplast, Vokel, Udruga “Blidinje”, Lager i druge tvrtke.

Ipak, Građevinsko poduzeće Kror d.o.o. Posušje raspisuje natječaj za veći broj radnih mjesta i za stručne te za radnike srednje stručne spreme građevinskog smjera. Najviše se traži zidare, tesare, armirače, vozače kamiona i druge za rad u Republici Hrvatskoj (10), a potom i u BiH (10).

Jedan od uvjeta je i radno iskustvo. Brojni su i Posušani na listi nezaposlenih i onih koji su već u tuđini. Raduju ih nova radna mjesta u svom kraju i susjednoj Republici Hrvatskoj. Neki su već odlučili ostati kod kuće jer rad blizu svoga doma ima i brojne prednosti. Mnogi u Posušju komentiraju veliki broj nezaposlenih sa strukama koje se ne traže na tržištu rada pa će se neki i prekvalificirati.

Iz posuške Udruge gospodarstvenika šalju brojne korisne savjete mladima, pa i to da se uključe i u otvaranje manjih obiteljskih tvrtki jer je svako radno mjesto dragocjeno, a resursi daju dobru podlogu za njihovo otvaranje s potporom.

Pero Crnogorac / Vecernji.ba