POSTAJE ZANIMLJIVO: Formiran krizni stožer URB HVO-a ŽZH!

Poštovani članovi URB HVO-a ŽZH!

URB HVO-a ŽZH je u vrijeme pandemije corona virusa uputila javni poziv te otvoreno pismo svim razinama vlasti u ŽZH, njenim općinama i gradovima za pomoć našim članovima, svim drugim razvojačenim Braniteljima HVO-a bez ikakvih trajnih mjesečnih novčanih primanjima iz rata, ali i onima koji su zbog pandemije ovog virusa ostali bez ikakvih drugih primanja, gdje smo od istih tražili konkretne mjere za spašavanje života tih branitelja, stanovnika ŽZH i članova njihovih obitelji.

U tom javnom pozivu i otvorenom pismu smo tražili od svih razina vlasti u ŽZH konkretne mjere za spas naših članova i drugih stanovnika ŽZH koji nemaju nikakvih mjesečnih novčanih primanja na način kojim smo od istih tražili dodjelu jednokratnih novčanih pomoći takvim obiteljima u visini od 500 KM mjesečno dok ova pandemija traje, obustavu svih tužbi, ovršnih prijedloga protiv njih, omogućavanje korištenja usluga struje, vode, telefona, moratorij na otplatu kredita, te omogućavanje nabavke domaćih životinja, poljoprivrednih strojeva, sjemena, žitarica, sadnica te umjetnog gnojiva za sve one koji se žele baviti poljoprivrednom proizvodnjom jer će u dogledno vrijeme svi osjetiti nedostatak hrane u cijelom svijetu pa i u ŽZH.

DOKAZI:Javni poziv i otvoreno pismo svim organima vlasti u ŽZH,

Kao nadu kako je aktualna vlast uvažila barem dio prijedloga naše udruge Grad Široki Brijeg je objavio javni poziv poljoprivrednim proizvođačima iz Širokog Brijega za sufinanciranje troškova nabavke sjemena, sadnica, te umjetnog gnojiva za proljetnu sjetvu. Svi oni koji su željeli nabaviti navedeno su dužni nadležnoj Gradskoj službi dostaviti fiskalni račun za te proizvode i biti će im refundirani ti troškovi.

Tragom tog poziva rukovodstvo URB HVO-a ŽUH je kontaktiralo Gradsku službu Širokog Brijega gdje im je rečeno kako pravom na refundaciju troškova proljetne sjetve imaju samo poljoprivredni proizvođači koji su do 20.02.2020.godine upisani u registar poljoprivrednih proizvođača Grada Širokog Brijega, a takvih je kako su rekli 700. Na pitanje što ćemo s članovima URB HVO-a ŽZH od kojih praktično nitko nije upisan u taj registar a velika većina se bavi poljoprivrednom proizvodnjom, rečeno je kako oni nemaju na to pravo, već neka čekaju drugu priliku.

Osvrćući se na nedavni telefonski razgovor dr.Dragana Čovća s predstavnicima tzv. krovnih, temeljnih ili reprezentativnih udruga iz rata gdje su predstavnici tih udruga već po tko na koji put tražili nastavak isplate za sve korisnike prava iz BIZ (braniteljsko-invalidske zaštite), obitelji poginulih i nestalih pripadnika HVO-a, RVI, Odlikovane i povoljno umirovljene pripadnike HVO-a od kojih je barem pola lažnih, te nastavak financiranja njihovih tzv “fiktivnih“ udruga bez članstva po tko zna koji put obistinila se ona vječna istina od završetka Domovinskog rata u BiH kako oni svi zajedno ne doživljavaju nas članove URB HVO-a ŽZH kao žive ljude. Mi za njih ne postojimo. Nema veze što znaju za nas, kako nemamo nikakvih mjesečnih primanja iz rata od završetka tog rata, kako nas je najviše, kako smo obiteljski ljudi koji su zbog pandemije corona virusa ostali bez ikakvih mjesečnih primanja, najbitnije je da njima i njihovi udrugama ostanu trajna mjesečna primanja sa svih razina vlasti, a nas tko šiša, zapravo znamo mi tko nas šiša godinama ali neće dugo.

U ovaj jad i čemer koji proganja najčasnije sinove svake države pa i šugave države BiH idealno se uklopio i Grad Široki Brijeg koji nas ne prepoznaje te je odlučio refundirati troškove proljetne sjetve za sve upisane u RPG (registar poljoprivrednih proizvođača) njih 700 od kojih barem 2/3 njih ne znaju kako izgleda magarac uživo, kako izgleda motika ili brazda na njivi.

Znači svi navedeni nas ne doživljavaju jer se ne uklapamo niti u jedan koncept njihovih planova. Nismo u RPG(registru poljoprivrednih proizvođača), nismo na Zavodu za zapošljavanje, nismo stariji od 57 ili 55 godina,nismo u stranci HDZ BiH ni u jednoj drugoj,nismo u radnom odnosu u JP, niti u nekoj drugoj državnoj firmi, nemamo mirovine, nemamo nikakvih drugih primanja premda nismo korisnici socijalne naknade, a sada nam je onemogućena bilo kakva zarada zabranom kretanja.

Imamo jedino svoju vruću glavu, svoje ruke i noge koje su nas i naše obitelji prehranjivale godinama na razno-razne načine. Načine koji nisu u suprotnosti sa zakonom.

Sada smo konačno odlučili tome stati u kraj zbog ignoriranja nas i naših zahtjeva od strane svih razina vlasti u ŽZH, te predstavnika tzv “krovnih, temeljnih ili reprezentativnih“ udruga iz rata, pa taman se naša odluka ne svidjela organima vlasti u ŽZH, koji našu odluku o formiranju kriznog stožera URB HVO-a ŽZH mogu nazvati para-kriznim stožerom, međutim naša odluka je definitivna i konačna. Odlučili smo danas na dan 07.travnja 2020.godine na svjetski dan zdravlja osnovati Krizni stožer URB HVO-a ŽZH koji će se u vrijeme pandemije corona virusa skrbiti za naše članove, članove njihovih obitelji, te za sve druge stanovnike ŽZH koji su u istoj ili sličnoj situaciji kao i naši članovi.

Od danas krizni stožer URB HVO-a ŽZH preuzima sve ingerencije rukovodstva URB HVO-a ŽZH i preuzima na sebe sve aktivnosti kojima će od prozvanih organa vlasti službenim putem tražiti konkretne mjere za pomoć našim članovima, njihovim obiteljima kao i svim drugim stanovnicima ŽZH bez ikakvih mjesečnih primanja.

Novoizabrano rukovodstvo kriznog stožera URB HVO-a ŽZH čine:

1.Vlado Marušić, Predsjednik kriznog stožera URB HVO-a ŽZH,

2.Borislav Brzica, član kriznog stožera URB HVO-a ŽZH,

3.Tomislav Lovrić, zamjenik Predsjednika kriznog stožera URB HVO-a ŽZH,

4.Kamilo Pralas, član kriznog stožera URB HVO-a ŽZH,

5.Boro Ramljak, član kriznog stožera URB HVO-a ŽZH,

6.Željko Tokić, član kriznog stožera URB HVO-a ŽZH,

O svim mjerama i aktivnostima kriznog stožera URB HVO-a ŽZH naši članovi i javnost će biti pravodobno obaviješteni od strane medija s kojima URB HVO-a ŽZH usko surađuje.

S vremena na vrijeme Krizni stožer URB HVO-a ŽZH će održavati konferenciju za medije.

URB HVO-.a ŽZH