U ponedjeljak prozivka i priprema za novu sezonu NK Širokog Brijega

ŠIROKI BRIJEG – Iako je sportski direktor Dalibor Šilić obećao da će glede dolaska na Pecaru “u petak biti puno novih vijesti, i to dobrih”, njih nije bilo ni u petak ni u subotu. Možda ih bude u ponedjeljak u 18 sati, kada je trener Slaven Musa zakazao prozivku na Blatu i odmah iza nje prvi trening.

Musa želi Nigerijca, ali…

Budući da nema ništa novoga, ponovimo da su Bilobrk, Krstanović, Ivanković i Kožul produljili vjernost za dvije godine, Wagner i Barišić na godinu dana.

Želja trenera Muse je da Nigerijac Goodness Ohiremen Ajayi, član Rijeke, koji je kao posuđeni igrač proljeće odigrao zapaženo u momčadi Širokobriježana, ostane u njegovoj momčadi. No, izgledi za Ajayiev ostanak su mali, jer Matjaš Kek vidi Ajayia i u svojim planovima… U klubu pripremaju Izbornu Skupštinu, pošto je istekao mandat aktualnom sastavu Skupštine, Upravnoga i Nadzornog odbora Nogometnog kluba Široki Brijeg, te mandat predsjednika.

Kao što je poznato, Zlatan Mijo Jelić obavljao je predsjedničku dužnost kroz pet uzastopnih mandata, tj. punih 20 godina. Izborna skupština bit će održana najkasnije do 1. srpnja. Jučer su u gostima kod Radnika susrete 30. kola Premijer lige odigrali kadeti i juniori Širokoga Brijega, a jučer izjutra pioniri i mlađi kadeti završili su prvenstvo u Ligi pionira Zapadnohercegovačke i Herceg -bosanske županije. Pioniri trenera Dalibora Kožula u 30. su kolu svladali Kamešnicu 7:0 i osvojili naslov sa 64 boda ispred Troglava (59). Oni će u četvrtak u Sarajevu nastaviti borbu s prvacima deset županija za prvaka Federacije BiH.

Mlađi kadeti osvojili naslov

Također jučer mlađi kadeti (15 godina) trenera Denisa Ćorića igrali su protiv Kamešnice (2:1) te osvojili naslov sa 64 boda ispred Posušja (61). Plasirali su se u osminu finala prvenstva BiH, gdje čekaju ždrijeb završnih borbi za naslov prvaka BiH. U završnici će se natjecati deset županijskih prvaka FBiH i šest klubova iz Republike Srpske.

Marko Knezović / Vecernji.ba