Pokušaj zastrašivanja i “ubojstva” sudaca nakon utakmice Široki Brijeg – Sarajevo

ŠIROKI BRIJEG – Ovo nije bila prijetnja, već pokušaj ubistva. Još se tresem i suze su mi u očima – rekao je za Dnevni avaz sinoć Ognjen Valjić, koji je sudio na nogometnoj utakmici između Širokog Brijega i Sarajeva koj aje završena neriješenim rezultatom.

Valjić tvrdi da su on i njegove kolege Senad Ibrišimbegović iz Travnika i Sreten Udovičić iz Prijedora, kao sudačka trojka, ispraćeni psovkama sa stadiona Pecara, ali i da je to bila samo uvertira za scene koje su potom uslijedile na cesti i koje lede krv u žilama.

– Udovičić i ja smo odmakli pet kilometara od grada, u pravcu prema Banjoj Luci, kada je crveni Ford Focus prošao pored nas, a zatim naglo zakočio i prepriječio nam cestu.
Samo zahvaljujući pribranosti mog kolege Udovičića uspjeli smo izbjeći najgore. Imali su namjeru da nas ubiju, jer su nas gurali prema provaliji. Iza sebe imam milijun pređenih kilometara, ali da sam ja bio za volanom, ner bismo ostali živi – nastavlja šokantnu ispovijest Valjić i dodaje da tu nije bio kraj ovom hororu.

– Nakon dvije minute, ponovo su tri automobila prošla i opet nam prepriječila put. Udovičić je uspio na vrijeme zakočiti i voziti nekih pola kilometra unatrag. Kad smo se okrenuli pozvali smo policiju. Niko nam se nije javio. Potom smo kontaktirali Salema Prolića iz Nogometnog saveza BiH.

On je uspio kontaktirati policijske specijalce, koji su nas pozvali i obavijestili da dođemo na određeno mjesto, gdje su nas čekali – kaže Valjić.

Nakon toga su, kaže, Udovičić i on dali izjave u policijskoj postaji u Širokom Brijegu.

– Suze su mi u očima, ovo više nije sport – rekao je za “Avaz” šokirani Valjić.

Prema riječima Valjića, trećem sucu Ibrišimbegoviću automobil je na parkingu pogođen flašom i kamenom.

Avaz.ba