Emilijan Mišetić, poduzetnik porijeklom iz Ljubuškog, koji živi i radi u Zagrebu, danas je pred Centar za palijativnu skrb Doma zdravlja Ljubuški na Bučinama dovezao vozilo Peugeot, te je ravnatelju Doma zdravlja Srećku Matiću uručio ključeve od istog.

Kako je Mišetić tom prilikom objasnio za Radio Ljubuški, nakon što je njegova majka završila na liječenju u hospiciju na Bučinama, on je, vidjevši kako se tamošnji zaposlenici brinu za nju, ali i ostale pacijente, odlučio nekako pomoći Centru za palijativnu skrb.

Prema riječima Srećka Matića, ravantelja Doma zdravlja, donirano vozilo će se koristiti za prijevoz hrane i lijekova u hospicij, a donacija je izuzetno dobrodošla budući da su ranije raspolagali starim vozilom koje je prešlo 500.000 kilometara.

“S ovim vozilom riješili smo problem voznog parka za potrebe hospicija. Moram istaknuti kako je ovo prvi put, u šest godina trajanja hospicija, da je bilo koja privatna osoba, poslovni čovjek, ovome centru donirala bilo što i ja se gospodinu Mišetiću ovom prilikom od srca zahvaljujem”, rekao je Matić.

Inače, osim samog vozila, Mišetić je danas dovezao i donirao novu posteljinu za sve pacijente hospicija, a također je donio i novčanu donaciju za Dragana Paradžika kojem se trenutno gradi kuća, a smješten je u hospiciju.

“Sa zadovoljstvom sam napravio to što sam napravio, jer zadovoljan sam svim zaposlenicima ovdje, zadovoljan sam kako skrbe za pacijente koji su ovdje, a kojih nije mali broj. Mislim da je ova ustanova to zaslužila”, rekao je Mišetić.

Inače, tržišna vrijednost doniranog automobila iznosi oko 10 tisuća eura.

Ivan Herceg / Radio Ljubuški