Podnijeta kaznena prijava protiv pomoćnika ministra MUP-a ZHŽ Željka Jukića zbog kvotvorenja

Protiv pomoćnika ministra MUP-a ZHŽ Željka Jukića podnijeta je kaznena prijava Tužiteljstvu županije Sarajevo zbog krivotvorenja, čime je omogućio direktoru GP BiH Zoranu Galiću da se na temelju isprava neistinitog sadržaja prijavi na natječaj za direktora, izvijestio je portal Ljubuski.net.

O ovom pravniku smo pisali više puta naglašavajući da se radi o čovjeku koji je u Sektoru administracije MUP-a ZHŽ krivotvorio dokumenata i dokumenata, montirao stegovne postupke svojim kolegama i na sudovima je uvijek branio kriminal u MUP-u ZHŽ, dok su počinitelji kažnjavani zatvorskim kaznama. Tako je bilo i u slučaju Miroslava Galića.

Jukić je zajedno s nekoliko osoba, a jedan od njih je Blago Senjak razradio strategiju šikaniranja državnih službenika MUP-a ZHŽ. Protiv Blage Senjaka se vode istražni postupci u Tužiteljstvu ZHŽ.

Tko je zacijelo taj ekstra pravnik?

U MUP-u ZHŽ radi od 90-tih godina, a ranije je bio policijski službenik u vrijeme Jugoslavije. Uvijek je bio pomoćnik ministra i kako su se mijenjali ministri Jukić je samo mijenjao frizuru.Svakom ministru je bio dobar, pa je imao i ima sve privilegije od automobila, službenih telefona, povjerenstava, jer je bio smio i stručan za provođenje nezakonitih radnji, a to se u MUP-u jako volilo, a danas još i više.

Skandali Željka Jukića

Zbog njega su policajci fizički napadani od svojih zapovjednika, jer nisu htjeli zataškavati kaznena djela Željka Jukića.Upravo sadašnji ministar Zdravko Boras, a ondašnji šef kriminaliteta je 25.03.1998 nekoliko puta šakama udarao policijskog službenika Franju Kraljevića, tražeći od njega da u zapisniku o prometnoj nezgodi, koju je prouzročio baš Željko Jukić u alkoholiziranom stanju u Vitini u kasnim noćnim satima, ne zavede stvarno stanje događaja. Kraljević je to odbio.

zjkp2612016 1

Nastala je velika materijalna šteta i bilo je povrijeđenih, a Željko Jukić nizašto nije odgovarao niti je namirio štetu MUP-u ZHŽ zbog uništenja automobila. K tome dvije godine nije dolazio na posao, a plaća mu je redovito isplaćivana. Stegovno nikada nije odgovarao, i takav čovjek ima smjelosti da drugima montira zajedno s prijateljima po županiji. O svemu posjedujemo dokumentaciju.

Da je to tako potvrđuje dokumentacija koju smo prema zahtjevu o pristupu informacijama dobili. Razvidno je da je šteta isplaćena.

zjkp2612016 2zjkp2612016 3

Međutim, Željka Jukića kompromitira gomila dokumentacije koja je krivotvorena u njegovom sektoru. Isti je izmišljao natječajne procedure, u rješenjima je pisao pravne nebuloze, koje su MUP ZHŽ koštale novčano i materijalno.

Isti je uz sve nezakonitosti krivotvorio dokumentaciju u slučaju Miroslava Galića, koji ovog tjedna češće posjećuje Tužiteljstvo ZHŽ, koje pomaže i želi da se cijeli slučaj zataška.

Međutim, skandali oko Željka Jukića i njegovog nezakonitog rada, izgleda tek će sada biti predmet istraga i procesuiranja.

Ljubuski.net