Home Vijesti Crna kronika Podignuta optužnica protiv nasilnika koji je svoje frustracije rješavao prijetnjama i šakama

Podignuta optužnica protiv nasilnika koji je svoje frustracije rješavao prijetnjama i šakama

0
Podignuta optužnica protiv nasilnika koji je svoje frustracije rješavao prijetnjama i šakama

LJUBUŠKI – Županijsko tužiteljstvo ŽZH podiglo je optužnicu protiv Tomislava Brkića rođenog 7.11.1983. godine u Mostaru, zbog postojanja sumnje da je ugrozio sigurnost više osoba ozbiljnom prijetnjom da će napasti na život i tijelo tih osoba.

Općinski sud u Ljubuškom potvrdio je predmetno optužnicu ovoga tužiteljstva i zakazao ročište radi izjašnjenja o krivnji za dan 7.12.2017. godine.

Optuženi se tereti da je u mjesecu travnju 2016. godine svakodnevno dolazio u jedan kafić u Ljubuškom u kojem je kao konobarica bila zaposlena G.A., sa kojom je pokušavao ostvariti neki kontakt, ali kako u tome nije uspio na lijep način počeo ju je uznemiravati i prijetiti joj.

Jedne prilike u kafiću je zatekao njezinog momka M.K., te ga nekoliko puta udario u predjelu glave, a nju je nasilno ugurao u svoje vozilo, prijeteći da će njemu i bratu oštećene G.A. polomiti kosti i ubiti ih ako G.A. ne ode sa njim. Te iste večeri ponovno je nasrnuo na M.K., ponovno prijeteći da će mu doći kući pobiti obitelj, te da tu večer neće kući živ doći.

Nekoliko dana nakon toga oštećenu G.A. je odveo u drugi kafić na piće, pa kada je do njih došao momak oštećene istog je udario i izgurao iz kafića, a zatim par dana nakon toga u kafiću u kojem je zaposlena oštećena počeo je vikati i bacati predmete, te prijetiti bratu oštećene da će mu polomiti kosti.

Dana 7.12.2017. godine optuženi bi se pred Općinskim sudom u Ljubuškom trebao izjasniti o optužbama koje mu se stavljaju na teret, kazao je ispred tužiteljstva ŽZH Josip Anićić, viši stručni suradnik i službenik za odnose sa javnosti Županijskog tužiteljstva ŽZH.

SirokiBrijeg.info