Rukometašice Izviđač Central osiguranja rutinski su „odradile“ uzvratnu četvrtfinalnu utakmicu KUP-a BiH i plasirale se na završni turnir.

Uzvrat je, kako se i pretpostavljalo, bio samo formalnost, jer su „Skautice“ u prvom meču, koji se igrao u Hadžićima, stekle prednost od deset pogodaka.

U sinoćnjoj utakmici domaće su igrale „koliko je trebalo“, naročito nakon što su sredinom prvog poluvremena došle su do osjetne prednosti od šest pogodaka (12:6, 18. minuta). Trener Lovrić „miksao“ je postavu i isprobavao neke taktičke varijante, tako da su gošće, naročito, u završnici susreta uspjele izbjeći uvjerljiviji poraz.

Marija Boras s osam, Mirjana Mišetić sa šest i Marija Gudelj s pet pogodaka bile su najefikasnije u sastavu Izviđača, Blaženka Pandža s 17 obrana i jednim postignutim pogotkom bila je više nego uspješna.

Kod gošći iz Hadžića, najefikasnije su bile Čahtarević sa šest i Čatić i Halebić sa po četiri pogotka.

ŽRK Izviđač Central osiguranje – ŽRK Hadžići Dido Group 31:28 (15:11)

ŽRK Izviđač CO: Pandža (17 obrana, 1 gol), Vuković 3, Prskalo 1, Miloš, Vrdoljak 2, A.Boras, Pavlović, Nosić 4, Marija Gudelj 5, P. Bunoza, M. Boras 8/2, Kraljević 1, Jelavić, Mišetić 6.

Trener: Ivan Lovrić.

ŽRK Hadžići: Selimović (8 obrana), Telarević (3 obrane), Ćatić 4, Tahirović 1, Mehrimović, Ćajić 2, Šehić 2, Čahtarević 6/4, Lončar 2/1, Janković, Redžić 2, Imširović 3, Halebić 4, Fejzić 2.

Trener: Nermin Glamoč.

Sedmerci: Izviđač CO 2/2, Hadžići 6/5.
Isključenja: Izviđač CO 4 minuta, Hadžići 8 minuta.

Izvidjac.com