Pobjedom u Goraždu Izviđač se primakao vodećoj Vogošći na bod zaostatka

U neizvjesnoj završnici „Skauti“ su pobijedili momčad Goražda i primakli se vodećoj Vogošći na samo bod zaostatka, tako da sad u utrci za prvaka ne zavise o drugima, već odlučuju sami o sebi.

Utakmicu u Goraždu bolje su otvorili domaći rukometaši i u 10. minuti stigli do dva gola prednosti (4:2). Pogodcima Marka Vukića i Petra Bubala Izviđač poravnava na 4:4 u 13.minuti.

Domaći su gol prednosti imali još u dva navrata (5:4 i 6:5), ali Izviđač preko Lekovića, Čuture i Vukića postiže tri uzastopna pogotka i u 20.minuti ima dva pogotka prednosti (6:8). Prednost od dva pogotka „Skauti“ su zadržali do poluvremena (11:13).

U drugom dijelu u 35. minuti Izviđač prvi put dolazi do svoje najveće prednosti od 4 pogotka (13:17). Domaći uzvraćaju i u 42. minuti smanjuju vodstvo „Skauta“ na dva pogotka (17:19). Pogocima Davida Mandića, ponovno, uzvraća Izviđač i 48.minuti ponovno ima 4 gola prednosti. U tim trenucima Izviđač ne koristi priliku da „prelomi“ utakmicu u svoju korist, već dopušta domaćim rukometašima da sa tri uzastopna pogotka stignu u 52.minuti na pogodak zaostatka (22:21). Dvaput zaredom pogađa David Mandić i 55. minuti Izviđač vodi 24:21. U posljednjih 90 sekundi ulazi se s prednošću Izviđača 25:23, ali prava dramana na parketu goraždanske dvorane se odvija u tih 90 sekundi. Izviđač dva puta promašuje u napadu što je omogućilo domaćim da imaju zadnji napad za poravnanje rezultata. U posljednjoj akciji susreta, šut domaćih rukometaša brani vratar Ivan Budalić za pobjedu i veliko slavlje rukometaša Izviđača.

Najbolji i najefikasniji igrač Izviđača, a i susreta, bio je David Mandić sa jedanaest pogodaka, Marko Vukić postigao je pet, Petar Bubalo četiri.

Kod ekipe Goražda najviše pogodaka postigao je Ajdin Bukva pet, dok su po četiri pogotka postigli Laković i Krivokapić.

Ovom pobjedom Izviđač je iskoristio kiks vodeće Vogošće i primakao joj se na samo bod zaostatka. U sljedećem 19. kolu „Skauti“ na svom parketu dočekuju momčad Dervente.

RK Goražde – RK Izviđač Central osiguranje 24:25 (11:13)

RK Goražde: Džananović, Laković 4/2, Osmanković 1, Pušalo 1, Bukva 5/2, Krakonja, Jamak 1, Merkez 2, Hošo, Krivokapić 4, Šundo, Pilav 2, Odžak, Djana 3, Hamzić, Žiga 1.

Trener: Milanko Savčić.

RK Izviđač CO: Ivanković (9 obrana), Budalić (2 obrane), Miličević, Alilović, Mandić 11/5, Marković, Čutura 2, Leković 1, Vukšić, Bubalo 4, Kaluđerović 2, Grbavac, Vukić 5, Pavlak, Vučić, Rodin.

Trener: Silvijo Ivandija.

Isključenja: Goražde 6 minuta, Izviđač CO 10 minuta.
Sedmerci: Goražde 3/2, Izviđač CO 5/5.

Izvidjac.com