Pobjeda „Skauta“ u Gračanici

GRAČANICA – Mada su i ovaj put imali problema u prometu, ovaj put, rukometaši Izviđača su morali čekati u koloni vozila zbog zastoja, zbog prometnih nezgoda kod Mostara i Zenice, tako da su kasnili na početak utakmicu. Skoro, iz autobusa su istrčali na parket dvorane u Gračanici, ali ni to ih nije spriječilo da dođu do osamnaeste pobjede. Ni rani polazak iz Ljubuškog, ni dug put, ni neplaniranih zastoj, ni protivnik kome „gori pod nogama“ nisu ih omeli da prikažu lepršav i dopadljiv rukomet televizijskim gledateljima i gledateljima u Gradskoj dvorani u Gračanici.

„Skauti“ su odlično otvorili utakmicu, čvrsta obrana i brze kontre i u osmoj minuti semafor, Gradske dvorene u Gračanici, je ispisivao rezultat 6:1 u njihovu korist. Sljedećih petnaestak minuta igralo se „gol za gol“, tako da je u 20. minuti Izviđač imao rezultatsku prednost od 13:8. U posljednjih desetak minuta prvog poluvremena Izviđač je ponovno preuzeo inicijativu i do poluvremena stigao do prednost od deset pogodaka. Rezultatom 20:10, čime je utakmica praktično bila riješena, otišlo se na odmor. U drugom poluvremenu „Skauti“ su igrali, taman toliko, koliko je bilo potrebno da ne dozvole domaćinu da im ugrozi pobjedu. Na koncu, rezultatom 30:25, Izviđač je stigao do svoje osamnaeste pobjede čime je zadržao vodeću poziciju na prvenstvenoj ljestvici.

Trener Grbavac je pružio priliku svim svojim rukometašima, a najučinkovitiji su bili Matej Hrstić i Josip Ereš sa po pet postignutih pogodaka, a Josip Šarac je četiri puta pogodio mrežu domaćeg vratara Ahmetaševića. Na vratima „Skauta“ odličan je bio Marko Ivankovič „Maka“ s trinaest obrana.

Kod Gračanice najviše pogodaka postigao je Almir Osmanhodžić osam, dok su se u listu strijelaca po šest puta upisali Amir Sumbić i Dino Hamidović.

Već u subotu Izviđač u Gradskoj športskoj dvorani u Ljubuškom, u sklopu 20. kola Premijer lige, dočekuje ekipu Gradačca. Prilika je svim ljubiteljima rukometa u Ljubuškom da u subotu dođu u Gradsku športsku dvoranu i uživaju u dopadljivom rukometu.

RK Gračanica – HRK Izviđač 25:30 (10:20)

RK Gračanica: Ahmetašević (12 obrana), Šaković 1, Pašić, Morankić, Komenović 1, Alibegović, Šarenović, Redžić, Osmanhodžić 8/3, Avdić, Sumbić 6, Brđanović, Hamidović 6, Ilić 2, Hasić, Bašić 1.
Trener: Jasmin Unkić.

HRK Izviđač: Ivanković (13 obrana), I. Ereš (3 obrane), Miličević 3, J. Ereš 5/2, Grgić, D. Mandić 2, Marković, Čutura 3, Jarak 3, Šarac 4, A. Grbavac 1, M. Pavlak 2, Hrstić 5, Rodin 2.
Trener: Zdenko Grbavac.

Isključenja: Gračanica 6 minuta, Izviđač 10 minuta.
Sedmerci: Gračanica 5/5, Izviđač 2/2.

Izvidjac.com