Pištoljanje na području Gruda, uhićena osoba iz Imotskog

Dana 13.11.2020 godine, u 23.43 sati, PU Grude je zaprimila prijavu da je u mjestu Donji Mamići, Cerov Dolac, općina Grude, došlo do upotrebe vatrenog oružja između više osoba kojom prilikom su nastala oštećenja na dva osobna motorna vozila marke „Mercedes-Benz“.

Policijski službenici PU Grude su o svemu izvijestili dežurnog županijskog tužitelja Županijskog tužiteljstva ŽZH u Širokom Brijegu, te su u nazočnosti istog izvršili očevidne radnje na mjestu događaja kojom prilikom su navedena vozila privremeno izuzeta zbog poduzimanja daljnjih mjera i radnji potrebnih za razjašnjavanje počinjenog kaznenog djela.

Nakon izvršenog očevida, policijski službenici PU Grude su u službene prostorije PU Grude pozvali više osoba koji se dovode u vezu sa navedenim događajem, gdje su nakon izvršenih određenih provjera lišili slobode osobu A.P.(24) iz mjesta Glavina Donja, općina Imotski (RH), zbog postojanja osnova sumnje u počinjenje više kaznenih djela.

Nad gore imenovanim je zavedena kriminalistička obrada, te nakon završetka kriminalističke obrade uz Izvješće o počinjenim kaznenim djelima iz čl. 293 KZ F BiH Oštećenje tuđe stvari, iz čl. 371 KZ F BiH Nedopušteno držanje oružja ili eksplozivnih tvari i iz čl. 166 u svezi čl.28 KZ F BiH Ubojstvo u pokušaju, isti je predan nadležnom županijskom tužitelju ŽZH u Širokom Brijegu na daljnje postupanje.

MUP ŽZH