Za Petrovdan na Kočerin ili na Pecaru?

Nije nam poznat razlog zbog kojega je NK Široki Brijeg pristao na zamjenu domaćinstva s kazahstanskim Ordabasyem u Prvom pretkolu Europske lige, jer se iz šturoga priopćenja širokobriješkoga premijerligaša ne može ni iščitati. Međutim, na prvi se pogled doima kako su u ovom klubu napravili pogrešku ukoliko su svojevoljno bez nekoga većega ustupka pristali na nešto takvo, jer prva utakmica igra se u četvrtak, 29. lipnja.

Dakle, utakmica se igra na blagdan Sv. Petra i Pavla, a znamo kakav je dernek toga dana na Kočerinu, pa se logično postavlja pitanje – tko će doći na Pecaru gledati Širokog Brijega i Ordabasy?

Možda bi najbolja opcija bila da se utakmica igra u dnevnom terminu od 17 sati (nikako kasnije), pa bi narod lijepo nakon utakmice na Pecari mogao pohrliti put Kočerina i stići na tradicionalni dernek, jer ukoliko bi utakmica bila primjerice u večernjem terminu od 20 sati ili kasnije, bojimo se da bi Pecara bila poluprazna, a to bi bio svojevrsni fijasko za “Plavo-bijele”, piše portal Jabuka.tv.

Bolji poznavatelji prilika u i oko kluba s Pecare znaju kako su im tijekom protekle sezone upravo Kočerinjani bili možda i najvjernija publika, odnosno konstantno dolazili u jednom respektabilnom broju. Ali za Petrovdan otići s Kočerina u Široki Brijeg i gledati nekakve Kazahstance (uz dužno poštovanje prema istima)?

Ono što je sigurno jest spoznaja da Kočerinjani svoj dernek neće pomjerati, taman da na Pecaru stižu skupa Real i Barcelona, a ne Ordabasy iz Shymkenta s krajnjega juga Kazahstana…

Jabuka.tv