Pala i Derventa, nova gostujuća pobjeda Izviđača

DERVENTA – Ni problemi tijekom putovanja, niti viroza nekoliko igrača nisu omeli rukometaše Izviđača na njihovom pobjedničkom putu. Naime, već pred Konjicem autobus kojim su putovali na utakmicu u Derventu ostao je u kvaru. Drugi kojim su nastavili putovanje imao je probleme s grijanjem. Pored problema u prijevozu, ekipa je imala zdravstvenih poteškoća, nekoliko rukometaša je bilo virozno. Najteža situacija bila je s Matejom Hrstić, koji dan uoči utakmice nije ni trenirao zbog visoke temperature. Međutim, kad se sve to uzme u obzir, kad se doda duljina puta i protivnik koji se bori za plasman u Ligu za prvaka i kome je ova utakmica „biti ili ne biti“, onda se, svakako, mora odati priznanje „Skautima“ na igri i pobjedi u Derventi.

Izviđač je dobro otvorio utakmicu, od početka je kontrolirao igru i rezultat. Domaći jedino što su uspjeli je poravnati rezultat na 6:6 u 11. minuti, nakon što je Izviđač ima prednost od 4:2 i 6:4. Nakon toga, „Skauti“ ponovno preuzimaju inicijativu, tako da je, već, u 13. minuti bilo 9:6, a u završnici poluvremena prednost se povećala na pet pogodaka (16:11). Na odmor se otišlo s prednošću Izviđača od 16:12.

Dvadesetak minuta nastavka utakmice proteklo je u totalnoj dominaciji Izviđača. Prednost „Skauta“ rasla je iz minute u minutu, tako da je u 49. minuti iznosila 10 pogodaka (17:27). Dakle, za 19 minuta nastavka, Izviđač je napravio seriju 11:5 i praktički riješio pitanje pobjednika.

Domaći su u završnici, tek, uspjeli ublažiti poraz, te su uspjeli izbjeći poraz s dvoznamenkastom gol razlikom.

Josip Šarac bio je ponajbolji igrač u redovima Izviđač s osam pogodaka, i pored zdravstveni poteškoća, dobru partiju pružio je i Matej Hrstić, koji je pet puta pogodio mrežu, odličnog vratara Dervente, Dragana Starčevića. Po četiri pogotka postigli su David Mandić i Josip Ereš. Marko Ivanković skupio je osam obrana.

U redovima domaćina najefikasniji su bili Spasoje Pekić sa šest, te Mirko Marčeta i Davor Živanić sa po pet pogodaka. Dragan Starčević skupio je 15 obrana.

RK Derventa – HRK Izviđač 27:33 (12:16)

RK Derventa: Starčević (15 obrana), Subotić , Škrga, Živanović 5, Sibinčić 1, Lukić 1, Zemunović 2, Milinković, Drinić, Pekić 6, Vučić 2, Stanković 1, Marčeta 5/1, Šarenac 4/1.
Trener: Zoran Dokić.

HRK Izviđač: Ivanković (8 obrana, 1 sedmerac), Tolić (1 obrana), I. Ereš (1 obrana), Miličević 2, J. Ereš 4/2, D. Mandić 4, Jarak 1, Šarac 8, A. Grbavac 3, Primorac, J. Grbavac 3, M. Pavlak 1, S. Mandić, Hrstić 5, Rodin 2, Beljo.
Trener: Zdenko Grbavac.

Isključenja: Derventa 8 minuta, Izviđač 4 minuta.
Sedmerci: Derventa 3/2, Izviđač 2/2.

Izvidjac.com