Ovdje “je… lud zbunjenog”, u ŽZH dozvoljeno do 200 uzvanika na svadbama!

Na 29. izvanrednoj sjednici Županijskog stožera civilne zaštite održanoj u prostorijama Skupštine Županije Zapadnohercegovačke pod predsjedanjem zapovjednika Zdenka Ćosića donesena je Zapovijed kojom se propisuje način održavanja svadbenih svečanosti na području Županije Zapadnohercegovačke.

Nakon iscrpne rasprave na navedenu temu, donesena je zapovijed prema kojoj je minimalni potreban prostor za jednu osobu na svadbenim svečanostima 4m², s tim da je maksimalni broj uzvanika 200. Ovezna fizička distanca između osoba je najmanje 2 metra.

Organizatori svadbene svečanosti dužni su prijaviti održavanje svadbene svečanosti Zavodu za javno zdravstvo ŽZH sedam dana prije održavanja iste, a popis uzvanika s rasporedom sjedenja istaknuti ispred prostora održavanja svadbene svečanosti dan prije održavanja iste.

Za provođenje ove Zapovijedi odgovorni su organizatori svadbene svečanosti, a za nadzor nad njenim provođenjem zadužuju se Zavod za javno zdravstvo ŽZH, općinska/gradska i županijska inspekcija.

Za sva ostala okupljanja vrijede ograničenja do 50 osoba u zatvorenom prostoru i 100 osoba na otvorenom prostoru.

Na samom početku sjednice o epidemiološkoj situaciji u Županiji Zapadnohercegovačkoj govorili su član Stožera Tomislav Pejić, dr. medicine i v. d. ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Andrea Jurić, dr. medicine.

Uprava CZ ŽZH