Nezavisni sindikat Aluminija d.d. Mostar upućuje Otvoreno pismo i apel pomoći za spas tvornice.

“Poštovani, uvjereni smo da ste dobro upoznati s aktualnim stanjem u Aluminiju koji se nalazi u strahovito teškoj situaciji, vjerojatno najgoroj od vremena protekloga rata. Usprkos nadljudskim naporima svih uključenih bojimo se da nam doista nema spasa ako se Federalna Vlada ne uključi i to ne površno nego aktivno i odlučno – još danas.

Interes NSZ Aluminija d.d. Mostar, kao i cijele regije je snažan i stabilan Aluminij, onaj Aluminij koji će nastaviti hraniti ovaj grad, cijelu ovu regiju zajedno sa svojim zaposlenicima i njihovim obiteljima.

Pomozite kroz obećane subvencije koje su dio Vaše ugovorne obveze sukladno Anexu 8. od 17.06.2013. godine, pomozite nam da biste pomogli ovom entitetu jer samo ozdravljen Aluminij značiti će i ozdravljeno gospodarstvo, zdravu ekonomiju Mostara, Hercegovine i cijele FBiH. Mi vremena više nemamo i pitanje je sata kada će sve sletjeti u ponor! Otvorite oči, zanemarite politička prepucavanja i bildanje mišića preko leđa radnika koji strepe od propasti negdašnjeg giganta, procesuirajte sve odgovorne krivce koji su doveli tvornicu u ovakvo stanje, samo nas spasite”.

S poštovanjem,

Nezavisni sindikat zaposlenih (NSZ) Aluminija d.d. Mostar