OTVORENO PISMO: Da li je gospodin zapovjednik vatrogasne postrojbe Široki Brijeg, Srećko Hrkać na bolovanju?

Nisam sigurna da sam dobro zapamtila ime.

Ako jest, htjela bih mu se zahvaliti, jer sam u desetak minuta dobila nekoliko brojeva za dojavu požara od 123 pa do raznih mobitela, sve ispisanih na jednoj kutiji keksa (koja je ostala u Ljutom Docu).

Gospodin je rekao da je na “terapijama” i da ne radi, ali sam ja u svojoj zabrinutosti i zabezeknutosti na inertnosti ljudi koji dolje žive, naviknuti na neodgovaranje na pozive i nezainteresiranost službi za njihove probleme – nastavila govoriti koliko je ozbiljna situacija, da me šalju amo-tamo i da više ne znam koga zvati…

Čovjek je rekao da će on osobno, utjecajem svog imena i funkcije, sa terapija, poslati vozilo u selo. Povratno je javio što je učinio i vozilo je stiglo za pedesetak minuta, koliko je i očekivano vrijeme da stigne, ako odmah pođe.

Dalje znate – nakon prvih kola poslano je još nekoliko u pomoć, bili su i helikopteri.

Ovom prilikom neću izražavati svoje gađenje situacijom nefunkcioniranja i iskustvom stečene nevjere hercegovačkog stanovništva u svoje institucije koje bi odgovornije mogle nešto raditi i pokazivati barem malo interesa za svoj narod.

Ovoga puta se želim još jednom zahvaliti čovjeku koji je van službe, koji je na KEMOterapijama, a ne na nekim terapijama za rame ili leđa, čovjeku koji me saslušao u trenucima kad bi većina, pa i ja upotrijebila neke druge riječi da prekinem poziv koji mi je najmanja briga dok sam zavezana za krevet, a otrovna tekućina razara mi tijelo gore nego stanice koje treba ubiti.

Dakle, hvala tom čovjeku, mislim da je Srećko Hrkać (zapisala sam samo prezime) što je ozbiljno shvatio, jer je samo zahvaljujući njemu spašeno nekoliko kuća blizu borove šume.

A znate bolje nego ja da borovina i šiške najbolje gore. Zašto moramo igrati na faktor sreće da netko ipak, ipak pošalje vozilo?

Zvala sam nekoliko brojeva: od 123, zapovjedinka policije Mostar, Široki, vatrogasce Široki, oni opet na 123, imate popis poziva i vjerojatno snimke, pa provjerite.

Nemate ništa od toga? Još vam je i dobro kako ste organizirani i bezvoljni.

Dolores Čović, hercegovačka snaha već 31 godinu