Na otvaranju sezone u Grudama sigurna pobjeda braniteljica naslova

Početak utakmice, kao i veći dio prvog poluvremena je prošao u dosta nervoznoj igri domaće ekipe koja je dozvolila gošćama da drže rezultatski priključak. Iako su Gruđanke gotovo cijelo vrijeme bile u prednosti ipak se nisu uspjele odvojiti na veću prednost od 2 gola. Razlog za to je loša realizacija i promašaji nekoliko čistih zicera od strane grudskih rukometašica te s druge strane gotovo stopostotna realizacija napada od strane gostujuće ekipe.

U drugom poluvremenu odmah na startu su domaće igračice zaigrale bolje u obrani te efikasnije u napadu. Rezultat toga je povećavanje prednosti na 5, a sredinom poluvremena i na 10 golova. Iako je premoć Gruđanki bila evidentna, gošće iz Zavidovića se nisu predavale nego su koristile svaku prigodu da ugroze gol domaćina. Na kraju pobjeda prvakinja sa 12 golova razlike realno pokazuje razliku u kvaliteti ove dvije ekipe u današnjoj utakmici.

Ako se zna da je grudska ekipa danas prvi put nastupila u ovom sastavu onda je za očekivati da će iz utakmice u utakmicu one poboljšavati svoju igru. Prigodu da to pokažu će imati već idući vikend u Trebinju protiv novog premijerligaša ekipe Leotara.

HŽRK „Grude“ Grude-ŽRK Krivaja Zavidovići 38:26(15:14)

HŽRK „Grude“ Grude: Ana Križanac, Anđela Milas, Amanda Marić 5, Nikolina Čutura 10(3), Ana Nikić, Ana Vrančić 5, Gabriela Gudelj 10, Matea Bandić, Andrea Prusina 2, Martina Kraljević 4, Klara Mikulić 1, Anita Azinović 1, Tina Bandić, Anđela Boras, Ana Kondža.

Trener: Zlata Zubac
Sedmerci:3(3)
Isključenja:10 min

ŽRK Krivaja Zavidovići: Bogdana Sekulić, Amela Džakmić, Dragana Kukić, Ernada Merdanović 8(3), Adnana Latifović 1, Jasmina Selmanović 6, Ilma Mehanović, Majda Mujanović, Ajna Mačak 3, Anita Drinić, Dajna Hodžić, Amina Bajrić, Lejla Musić, Jelena Stanković 6, Sara Bašić 3.

Trener:Adnana Bašić
Sedmerci:3(3)
Isključenja:6 min

HŽRK Grude