Otklonjeni kvarovi koji su u Ljubuškom godišnje stvarali gubitke od 50.000 KM

LJUBUŠKI – Vodovodna mreža na dijelu općine Ljubuški je dotrajala budući da godinama nije adekvatno održavana, zbog čega se djelatnici JP Parkovi d.o.o Ljubuški svakodnevno suočavaju sa prijavom kvarova.

S ciljem osiguranja što bolje opskrbe vodom, kao i ušteda na gubitcima ovih dana je saniran veliki kvar na dvije lokacije u Donjim Radišićima.

“Svakodnevno se na ova dva kvara gubilo preko 100 kubnih metara vode. Budući da 100 kubnih metara vode košta oko 120 KM, mjesečno se na ovaj način stvarao gubitak od skoro 4000 konvertibilnih maraka “, navodi se u priopćenju JP Parkovi d.o.o Ljubuški.

cijevivodalj 13042016 1

Otklanjanjem ovog kvara uštede će se napraviti i na potrošnji električne energije, budući da će pumpe sada raditi manje. Pored velikih gubitaka kvarovi su utjecali i na normalnu vodoopskrbu potrošača iz dijela Gornjih Radišića i Mostarskih Vrata, što je ovom prilikom otklonjeno.

Za riješavanje spomenutog kvara (nabavka potrebnog materijala, kopanje, te sanacija) tvrtka JP Parkovi d.oo Ljubuški izdvojila je ukupno 5000 konvertibilnih maraka. Kako se radilo o kvaru na glavnoj vodovodnoj cijevi, za saniranje kvara nabavljene su posebne spojnice iz tvrtke „Andotehna“ d.o.o. – Ribnica, Slovenija.

cijevivodalj 13042016 2

Budući da je zbog radova na ovoj dionici vodovodne mreže dio stanovništva bio bez opskrbe vodom, te je uz to bio izmijenjen režim prometa na dijelu prometnica na kojima su izvođeni radovi iz JP Parkovi d.o.o se svojim potrošačima, kao i svim vozačima zahvaljuju na strpljenju i susretljivosti.

Također ističu kako će i u narednom periodu nastaviti sa radovima na otklanjanju velikih kvarova koji ugrožavaju vodoopskrbu stanovništva na području općine Ljubuški.

SirokiBrijeg.info