Osumnjičeniku za pištoljanje u Kočerinu produžen pritvor

ŠIROKI BRIJEG – Smatrajući da još uvijek postoje razlozi za pritvor osumnjičenika V.M. (52) Županijsko tužiteljstvo ŽZH je podnijelo prijedlog za produljenje pritvora za još dva mjeseca, na osnovu kojeg prijedloga je Županijski sud u Mostaru dana 20.7.2017. godine donio rješenje kojim se produžuje pritvor osumnjičeniku V.M., jer postoji bojazan da bi mogao ponoviti kazneno djelo ili dovršiti kazneno djelo koje je pokušao, te da bi njegovim puštanjem na slobodu rezultiralo stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda, kazao je Josip Aničić, viši stručni suradnik i službenik za odnose sa javnošću ŽT ŽZH Široki Brijeg

U cilju boljeg razumijevanja postupka i eliminiranja bilo kakvih insinuacija, Aničić između ostalog maglašava kako Županijski sud u Širokom Brijegu nije mogao odlučivati o pritvoru jer su postojali pravni razlozi – nedovoljan broj sudaca, pa je bilo nužno delegirati predmet drugom sudu radi odlučivanja po prijedlogu, o čemu je odlučio Vrhovni sud F BiH kao viši sud.

Podsjećamo, V.M. se sumnjiči da je počinio kazneno djelo Ubojstvo u pokušaju opisano i kažnjivo po čl. 166. st. 1. KZ F BiH, tako što je dana 22. lipnja 2017. godine, oko 02,00 sati, u mjestu Kočerin, Široki Brijeg, u alkoholiziranom stanju, nakon što se prethodno verbalno sukobio sa drugim gostima, u prisustvu više osoba, koje su se nalazile na proslavi blagdana Sv. Petra i Pavla, izvadio pištolj iz vozila, repetirao ga i u namjeri da liši života oštećenika M.G. (37), ispalio nekoliko hitaca, posljedicom čega je oštećeni M.G. zadobio prostrjelnu ranu desne natkoljenice.

Osumnjičenik se nalazi u pritvoru od 22.6.2017. godine.

SirokiBrijeg.info