OŠ Ivana Mažuranića u Posušju dobila 24-satni video nadzor

POSUŠJE – U najbrojnijoj osnovnoj školi u BiH, onoj središnjoj u Posušju, nakon obnove sanitarnih čvorova, proteklih nekoliko dana radio se na postavljanju nadzornog sustava, kako u samom objektu, tako i u školskom dvorištu.

Sustav broji 25 kamera koje rade u noćnom i dnevnom režimu, čime je omogućen dvadesetčetverosatni nadzor objekta. Projekt je realiziran s ciljem povećanja sigurnosti učenika i nastavnog osoblja, ali i radi prevencije eventualne devastacije objekta. Treba reći kako je sustav postavljen u skladu s propisanim normama, te ne narušava privatnost djece i nastavnika. Sredstva za nabavku i postavljanja video nadzora u potpunosti je osigurala Općina Posušje.

Ovo je, uz rekonstrukciju sustava grijanja sa svrhom racionalnije potrošnje, jedno od značajnijih ulaganja općine u središnju osnovnu školu, a investicije s ciljem poboljšanja uvjeta izvođenja nastave kako u ovoj, tako i u ostalim osnovnim školama nastaviti će se i u sljedećem periodu.

Također, upriličen i prijem za predstavnika tvrtke Planet g. Slavena Petrovića. Uz ravnatelja škole Zvonimira Širića, Petrovića je dočekao i Općinski načelnik Branko Bago. Gost je u pratnji domaćina obišao obnovljene sanitarne prostore u ovoj školskoj ustanovi, čije je izvođenje radova financirala spomenuta tvrtka Planet. Potom je uslijedio kratak razgovor u uredu ravnatelja škole, te uručivanje priznanja i umjetničke slike koju su ispred OŠ Ivana Mažuranića i Općine Posušje u znak zahvale za potporu uručio ravnatelj Širić.

Općina Posušje