OO HDZ 1990 Ljubuški ljut na samovolju većine u Općinskom vijeću koji Ljubuški do temelja ukopavaju!

LJUBUŠKI – Općinski odbor HDZ 1990 održao je u petak 15. 01. 2016. godine redovitu sjednicu u Ljubuškom.

Na dnevnom redu sjednice raspravljalo se, između ostalog, o provedbi unutarstranačkih izbora i daljnjem planu ustrojavanja temeljnih ogranaka HDZ 1990 u općini Ljubuški koji će se provoditi sukladno izmjenama Statuta HDZ 1990 usvojenima na nedavno održanom Središnjem odboru HDZ 1990 u Mostaru.

Članovi Općinskog odbora najviše su vremena posvetili raspravi o sveukupno lošem stanju u općini Ljubuški. Protekla godina obilježena je uvođenjem dodatnih nameta za građane kroz poskupljenje cijene vode i naplatu parkinga. Uz to, nastavlja se sa dugogodišnjom politikom nerada i odsustva bilo kakve gospodarske politike na razini općine koja bi poboljšala standard njezinih stanovnika.

Naprotiv, aktivno se provodi politika upošljavanja u javnim poduzećima bez objavljivanja natječaja, a ravnateljske pozicije općine pretvorene su u mjesta za stjecanje pripravničkog staža obzirom na iskustvo i reference postavljenih – u pravilu, članova stranačke mladeži. Peticija građana protiv poskupljenja cijene vode, inicirana od strane lokalne Udruge Agape, ignorirana je mjesecima a na koncu samovoljom većine u Općinskom vijeću ostala nerealizirana.

Vijećnicima HDZ 1990, kao jedinoj oporbi u Općinskom vijeću Ljubuški, redovito se ne odgovora na postavljena vijećnička pitanja koja vladajući u nedostatku argumenata i bilo kakve političke odgovornosti nazivaju katkad „političarenjem“ katkad „politikantsvom“. Školski primjeri za oba navedena pojma, koja oni neupućeno vole koristiti, upravo su oni sami i način na koji 20 godina vode općinu. Rezultat je porazan, a posljedice nesagledive.

Nekada perspektivna općina Ljubuški je, zahvaljujući njima, danas na margini svih zbivanja Županije, koju pravno i stvarno vodi Grad Široki Brijeg, dok lokalni dužnosnici HDZ BiH, uglavnom zabavljeni međustranačkim podmetanjima i obračunima, zorno pokazuju što zapravo znači „politikantsvo“ i „političarenje“, upozoravaju iz Općinskog odbora HDZ-a 1990 Ljubuški.

SirokiBrijeg.info