ONI POGRIJEŠILI, DOGAĐA SE: Naređeno hitno povlačenje “plavih maski” koje su dijeljene učenicima ŽZH!

Pisali smo već o plavim maskama koje su podijeljene učenicima ŽZH prvih dana nastave, koje dobro drže vodu i odličan su materijal za sašiti neki dobar kišobran i kabanicu, a kada smo ju zapali, dobili smo od nje samo izgorenu plastiku.

Sporne maske je kao donaciju donirala tvornica tekstilnih proizvoda “VINTEX” d.o.o. Gornji Vakuf-Uskoplje, iako su vjerojatno imali dobru namjeru, materijal za proizvodnju maski za lice izgleda baš i nisu dobro pogodili.

Kontaktirali smo samog direktora navedene tvornice koji nam je kazao kako su maske donirane, kako imaju uredne papire za nju i što potvrđuje njenu kvalitetu kako bi ju mogli izvoziti u Njemačku.

Naravno, vjerovat ćemo mu na riječi, ali kada nam dostavi te papire o kvaliteti istih. Tako da smo mu putem e-maila poslali nekoliko pitanja vezano za taj sporni proizvod koji je podijeljen djeci od strane učitelja, a učiteljima dali ravnatelji, a ravnateljima dala Civilna zaštita ŽZH, a sve išlo preko ministarstva obrazovanja ŽZH..

Odgovore još nismo dobili, niti certifikat koji to potvrđuje, tako da čim i to sve stigne sa zadovoljstvom ćemo objaviti. A u međuvremenu se događa nova naredba i povlačenje maski, bar onih što nisu uspjeli podijeliti učenicima.

Naime, tijekom četvrtka školama na području ŽZH upućen je hitni zahtjev o povlačenju spornih maski, a što nam je potvrđeno iz Kriznog stožera ŽZH. Sporne maske su bile podijeljene školama na području Širokog Brijega i Gruda.

Doznajemo i to kako je vjerojatno ista firma dostavila dvije vrste maski. Bijele i plave, a bijele su poslane u Mostar na “patološko vještačenje” o kakvoći i sigurnosti za ljudsko zdravlje, dok su plave otišle u “zaborav” ili u jedan krojački salon u Grudama, ali priča o njima neće!

Sada bi se trebali malo zamisliti roditelji i njihovi predstavnicu u školama. Jer ovi što su dali maske uopće “nisu znali” što daju djeci, niti ih je tko testirao. Znači “Krizni” je samo podijelilo, a nisu znali uopće što dijele kao niti ministarstvo.

I tako bi se svašta moglo nekome dat da to nose na licu i diše kroz to, i to još djeci “utrapit” i ako se nitko ne bude bunio, naručiti još njih par tisuća preko računa tih istih građana!

Mili Marušić / SirokiBrijeg.info