OGLASIO SE I MUP ŽZH: Predmet je još uvijek u radu!?

ŠIROKI BRIJEG – Nakon što smo tijekom jutra objavili vijest “Tko ili što stoji iza teškog fizičkog ozljeđivanja maloljetnog Širokobriježanina na rođendanskoj proslavi?“, a koju smo istraživali nekoliko dana i prikupljali određene podatke od roditelja, prijatelja, poznanika i sudionika ovog događaja koje bi iznijeli javnosti, tijekom dana je stiglo i službeno priopćenje MUP-a ŽZH.

Iako smo samo “površno” opisali neke detalje i uvidjeli kako se radi o nekoj vrsti “pokušaja prikrivanja” ovog događaja, a to je samo naša konstatacije jer ni nakon 3 tjedna što se odvio ovaj događaja gdje je maloljetniku život bio ugrožen, nitko od nadležnih Institucija “nije imao muda” izaći u javnost i kazati što se točno dogodilo, kao što to nemaju izgleda ni određeni sudionici ovog događaja, a koji su jako dobro upoznati sa svime ovime.

Priopćenje MUP-a ŽZH prenosimo u cijelosti:

“Dana 09.10.2016. godine u 01:50 PU Široki Brijeg je putem telefona zaprimila prijavu da je jedna osoba zbog tjelesnih ozljeda zatražila liječničku pomoć u Domu zdravlja Široki Brijeg.

Postupajući po prijavi policijski službenici su otišli u Dom zdravlja gdje su utvrdili identitet ozljeđene osobe – riječ je o 17-godišnjoj muškoj osobi s područja Širokog Brijega koja je zatražila liječničku pomoć zbog tjelesnih ozljeda neutvrđenoga stupnja, koje je zadobila na neutvrđeni način, i zbog kojih je iz Doma zdravlja Široki Brijeg upućena na CUM Mostar.

O tim saznanjima smo obavijestili dežurnog županijskog tužitelja, i u suradnji sa Županijskim tužiteljstvom policijski službenici su poduzeli veći broj mjera i radnji u cilju rasvjetljavanja okolnosti pod kojima je 17-godišnjak zadobio tjelesne ozljede.

U tom cilju policijski službenici su obavili veći broj obavijesnih razgovora, od nadležme zdravstvene ustanove je zatraženo da uzme uzorak krvi ozljeđenoga 17-godišnjaka te isti pošalje na analizu, a zatraženi su i nalaz i mišljenje vještaka medicinske struke o okolnostima nastanka tjelesnih ozljeda kod ozljeđenog 17-godišnjaka.

Predmet je još uvijek u radu, i u interesu istrage ne možemo iznositi više detalja.

Po kompletiranju predmeta isti će biti upućen Županijskom tužiteljstvu”, navodi se u priopćenju MUP-a ŽZH.

Priča ide dalje i neće stati na ovome. Od objave teksta pristigla su nova svjedočenja ovog događaja ili je pojedincima savjest proradila?

Roditelji mole i pozivaju sve koji imaju bilo kakve informacije vezane za ovaj slučaj da se jave na E-mail: soldo241@gmail.com

Mili Marušić / SirokiBrijeg.info