Održano 4. izdanje foruma razvoja turizma na području Blidinja s ciljem razvoja održive turističke destinacije

Jučer je na Blidinju održan radni sastanak naziva „Forum za razvoj lanca vrijednosti u turizma na području Blidinja s ciljem razvoja održive turističke destinacije“. Svrha mu je bila sagledati dosadašnji napredak projektnih aktivnosti, te usuglašavanje plana aktivnosti u sljedećem periodu.

Podsjetimo, do sada se kroz ankete intenzivno radilo na takozvanom mapiranju, odnosno identificiranju proizvođača tradicionalnih i autohtonih proizvoda iskoristivih u turizmu, kao i pružatelja ugostiteljsko-turističkih usluga. Potom se krenulo u plan umrežavanja istih u svrhu što boljeg nastupa na tržištu.

Nazočni su pak jučer imali priliku, između ostalog, sudjelovati u panel diskusiji na sljedeće teme:

-Ekološki zeleni turistički lanci – primjer uspješne inovacije na Blidinju.

-Primjer za prvi zeleni proizvod u BiH

-Novi proizvod sa Blidinja: smjernica za prehrambene proizvode i usluge smještaja, konačna revizija kriterija kvalitete.

– Moderan i informativan – moderan promo material za Blidinje

-Blidinjski doručak – samo tipično Blidinje

-Eko kampanja – za manje smeća na stazama

Ovo 4. izdanje foruma, kojem je uz proizvođače i ugostitelje s područja Blidinja nazočio i Općinski načelnik Branko Bago, organiziran je kroz EU ProLocal zajednički program Europske Unije i njemačke Vlade za podršku lokalnoj samoupravi i ekonomskom razvoju koji implementira Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH.

Općina Posušje