Održana prva sjednica Savjeta za zapošljavanje općine Posušje

POSUŠJE – U ponedjeljak, 03.04.2017., u općinskoj vijećnici održana je prva sjednica Savjeta za zapošljavanje općine Posušje. Savjet je formiran s ciljem aktivnog sudjelovanja svih zainteresiranih sudionika u praćenju i donošenju aktivnih mjera usmjerenih prvenstveno na lokalno tržište rada kako bi se na adekvatan način uskladile ponuda i potražnja. Savjet čine predstavnici općine Posušje, Udruge gospodarstvenika Posušje, Ministarstva gospodarstva ZHŽ, Srednje strukovne škole Posušje, Službe za zapošljavanje ŽZH te predstavnici mladih.

Jedna od prvih zadaća Savjeta za zapošljavanje biti će izrada Lokalnog akcijskog plana zapošljavanja u Općini Posušje u kojem će biti definirane mjere usmjerenje ka smanjenju nezaposlenosti na području Općine Posušje. Vrijedi istaknuti da ovo još jedna u nizu mjera koje općina Posušje provodi s ciljem poboljšanja povoljnog poslovnog okruženja i bolje planiranja lokalnog razvoja zajedno sa svojim partnerima u javnom i privatnom sektoru.

Tehničku pomoć realizaciji ovih aktivnosti pruža nevladina međunarodna organizacija CRS putem projekta RAST usmjerenog prvenstveno na jedinice lokalne samouprave.

Općina Posušje