Održana Izborna skupština Crvenog križa Ljubuški

U Gradskoj vijećnici u Ljubuškom u utorak, 21.studenog, održana je redovita Izborna skupština općinske organizacije Crvenog križa Ljubuški na kojoj je izabrano novo čelništvo.

Nakon što je usvojen predloženi dnevni red, Izvješće o radu u proteklom periodu podnio je Ivan Bebek, dosadašnji predsjednik Crvenog križa Ljubuški.

Od redovitih aktivnosti Crvenog križa naveo je nekoliko najvažnijih, od organiziranja dragovoljnog darivanja krvi, organiziranja polaganja Prve pomoći, prikupljanja i dijeljenja pomoći najpotrebnijima itd. Tako je u prošloj (2016.) godini prikupljeno 329 doza krvi, a za četiri godine 1184 i svake godine broj doza krvi se povećava. Na godišnjoj razini na polaganje Prve pomoći pristupi između 350 i 400 polaznika tečaja, a organiziraju se i edukativne radionice s mladima, a sve to bi bilo daleko teže da nema ljudi spremnih i voljnih raditi volonterski.

Nakon Izvješća o radu verificirani su novi članovi Skupštine, od 28 koliko ih ima. Na Skupštini je nazočio 21 član, pa je mogla pravovaljano donositi odluke. Na prijedlog Upravnog odbora za novog predsjednika Skupštine izabran je Ivan Bebek, izabran je novi Upravni odbor, a za novog predsjednika UO izabran je Viktor Grbavac. Izabran je i Nadzorni odbor, te izaslanici za Skupštinu Crvenog križa Županije ZH-e.

Novoizabrani predsjednik Crvenog križa Viktor Grbavac u kraćem je obraćanju kazao kako će se posvetiti, između ostalog, uređenju zgrade Crvenog križa, kao i o nabavci vozila koje će u mnogome pomoći radu djelatnika.

Radio Ljubuški