Home Vijesti Ekonomija & Gospodarstvo Održana 6. sjednica Općinskog vijeća općine Posušje

Održana 6. sjednica Općinskog vijeća općine Posušje

0
Održana 6. sjednica Općinskog vijeća općine Posušje

POSUŠJE – Danas je u općinskoj vijećnici održana 6. sjednica Općinskog vijeća općine Posušje. U prvom njenom dijelu dominirala su redovna godišnja izviješća javnih poduzeća i ustanova s područja naše općine. Tako su usvojena sljedeća izviješća: Centra za socijalni rad, Gradske knjižnice fra Petra Bakule, Dječjeg vrtića Bajka, Urbikoma te Radio Posušja. Usvojen je i prijedlog Zaključka o davanju suglasnosti na godišnji plan aktivnosti Ladanušić čistoća d.o.o.. Također, usvojeno je Izvješće o izvršenju Plana prihoda i Programa radova komunalnog gospodarstva za 2016, te prijedlog Plana za 2017.

Posebno za istaknuti je izradu i usvajanje Lokalnog ekološkog akcijskog plana (LEAP-a). Kroz studiju dokumenta, navedena je osnovna problematika onečišćenja okoliša na području općine, odnosno uzročnici koji dovode do onečišćenja površinskih voda, uništavanje šuma, zagađenje i degradacija tla, kao i neodgovarajuće postupanje s industrijskim i opasnim otpadom, problemi vodoopskrbe, odvodnje i kanalizacije.

Njegovom provedbom, a dokumentom je obuhvaćeno razdoblje do 2026. godine, očekuje se sustavni rad na zaštiti životne sredine te bolja promocija javne svijesti i odgovornosti za zaštitu okoliša, a time i zdravog života.

Vijećnici su razmatrali i godišnje izviješće o radu Športskog saveza općine Posušje za proteklu godinu. Tijekom rasprave pohvaljeno je podizanje organizacijske razine, transparentnosti i suradnje s Općinom Posušje.

Na kraju prenosimo i kako je usvojen prijedlog Zaključka o osnivanju radnog tijela za pripremu ovogodišnjeg Posuškog lita, koje će bez sumnje i ove godine biti bogato kulturnim i sportskim sadržajima.

Općina Posušje