Održana 5. sjednica Gradskog vijeća Široki Brijeg

ŠIROKI BRIJEG – U dvorani Gradskog vijeća održana je 5. sjednica pod predsjedanjem Vinka Topić, predsjednika Gradskog vijeća. Na sjednici je bilo prisutno svih 25 vijećnika.

Na samom početku sjednice svečanom prisegom Ivan Zeljko je preuzeo vijećničku dužnost. Vijećniku Ivanu Zeljki, nakon što je Toni Galić podnio ostavku, SIP je dodijelio mandat kao sljedećem kandidatu s najvećim brojem glasova s liste HDZ BiH.

vijećnicišb29317-8

Nakon jednoglasnog usvajanja zapisnika s 4. sjednice Gradskog vijeća, također usvojena je i Odluka o usuglašavanju pravnog statusa JKP „Čistoća“ d.o.o. Široki Brijeg kojom se dopunjuju i usklađuju djelatnosti navedenog poduzeća s novom klasifikacijom djelatnosti u BiH, kao i Statutarna odluka o izmjenama Statuta JKP „Čistoća“ d.o.o. Široki Brijeg. Odluke je obrazložio Andrija Kraljević, šef odsjeka za gospodarstvo.

Toni Galić je razriješen članstva u Povjerenstvu za izbor i imenovanje, a na mjestu istoga imenovan je Ivan Zeljko kao predsjednik Povjerenstva.

Jednoglasno je usvojeno Rješenje kojim se razrješavaju predsjednik i članovi Upravnog vijeća Dječjeg vrtića „Pčelica“ Široki Brijeg zbog podnošenja ostavki, a novim rješenjem u Upravno vijeće imenuju se: Toni Galić, Marinko Ćavar, Katica Mandić, Zdenko Mandić i Oliver Stanić. Prijedlog Rješenja obrazložio je Dalibor Markić, pomoćnik gradonačelnika za opću upravu i društvene djelatnosti.

Imenovano je Povjerenstvo za pripremu podataka o nekretninama u postupku revizije granica šumskih područja na području Grada Širokog Brijega, u sastavu: Andrija Kraljević, Alenka Kvesić, Borislav Zovko, Vjekoslav Draškić, Milica Anđelić, Blago Kopilaš, Marija Galić i Krešo Brekalo.

Prijedlog Rješenja o utvrđivanju prava vlasništva na građevinskom zemljištu usvojeno je jednoglasno u korist:

Mile Nogala sina Marinka iz Uzarića;
Nike Marušića sina Frane iz Mostara.

Većinom glasova vijećnika usvojeno je izvješće o radu Gradonačelnika i Službi za upravu za 2016. godinu. Izvješće je obrazložio gradonačelnik Miro Kraljević koji je naglasio da su u njemu nabrojane sve aktivnosti gradonačelnika i službi u prošloj godini. „Projekti idu svojim tijekom, pogotovo oko kanalizacije, to su projekti koji će poboljšati funkcioniranje komunalne infrastrukture. Radimo na prostornom planu, kao i na pripremi novih projekata. Glavna nam je zadaća priprema projektne dokumentacije kako bi bili spremni za sve vrste investicija“, rekao je između ostalog gradonačelnik Kraljević.

vijećnicišb29317-5

Na upit vijećnice Marije Lovrić u kojoj je fazi projekt „ADRIATIC CANYONING“, šef odsjeka za gospodarstvo Andrija Kraljević odgovorio je kako je taj projekt odobren i da se nalazi u fazi usuglašavanja proračuna. „To je projekt prekogranične suradnje Hrvatska – BiH – Crna Gora, a cilj mu je afirmiranje kulturne, turističke i prirodne baštine kojom bi se uredila infrastrukturna komunikacija prema Borku, kao i cjelokupni prostor koji bi sadržavao park, pješačke staze kao i druge turističke, sportske i adrenalinske sadržaje. Grad Široki Brijeg je vodeći partner u projektu, potpisivanje očekujemo do kraja mjeseca svibnja, a početak radova na jesen“, poručio je Andrija Kraljević.

Također, u raspravi o izvješću dotaknuta je tema voznog parka Vatrogasnog društva Široki Brijeg. Gradonačelnik Miro Kraljević je istaknuo kako će se u što skorijem roku popraviti vozni park, i to jednim interventnim vozilom, ali i jednim vatrogasnim. Brzina realizacije ovisit će o natječajnoj proceduri.

Izvješće o radu za 2016. godinu podnijeli su direktori JP Vodovod i kanalizacija d.o.o., JKP „Čistoća“ d.o.o. i JP Radio postaja Široki Brijeg d.o.o., te ravnatelj JU „Coming“, te su ista i usvojena.

Također, usvojeno je i Izvješće o radu Gradskog izbornog povjerenstva za 2016. godinu, kao i Izvješće o radu JP Veterinarska stanica d.o.o. za 2016. godinu.

Grad Široki Brijeg