Održana 37. sjednica OV-a Ljubuški – Povećali proračun za 500.000 KM

LJUBUŠKI -Dodjelom mandata novoj vijećnici HDZ-a BiH Mariji Pavlović, umjesto Stanka Muse, počela je 37. sjednica OV-a Ljubuški i nakon usvajanja zapisnika s prošle sjednice prešlo se na aktualni sat.

Najviše vremena, riječi i prijepora potrošeno je na, u Ljubuškom trenutačno aktualno i škakljivo, pitanje novog rasporeda učenika po smjenama u OŠ M. Marulića i OŠ I. B. Mažuranić, po kojem će prijepodne u školu ići učenici od 6. do 7. razreda, a poslijepodne od 1. do 5. razreda.

Vijećnici HDZ-a 1990. tražili su da se ta odluka preispita i promijeni jer je neprihvatljiva mnogim roditeljima koji su u radnom odnosu. Načelnik Nevenko Barbarić odgovorio je da ga nitko od ravnatelja nije o tome konzultirao, a i nisu ni obvezni jer je zakon to njima dao u nadležnost, te dodao da se s tom odlukom slaže jer je dosadašnja praksa bila manjkava i stvarala poteškoće.

Usvojena je odluka o osnivanju JU Edukacijsko-rehabilitacijski centar za djecu, mlade i odrasle osobe s teškoćama u razvoju, odluku o imenovanju privremenog upravnog vijeća i odluku o imenovanju Zore Skoko za v.d. ravnateljice centra.

Vijeće je dalo suglasnost da se JU Kulturno-sportski centar Ljubuški zaduži za 60.000 KM namijenjenih za izmirenje obveza djelatnicima za plaće i doprinose.

Proračun općine, u prosincu usvojen u iznosu od 9,993.000 KM, povećava se za 500.000 KM i iznosi 10,493.000 KM. Vijećnici su usvojili odluku o tome, a to je bilo moguće zahvaljujući uglavnom povećanim prihodima od poreza nastalim nakon utvrđivanja preliminarnih rezultata popisa stanovništva. Barbarić je naglasio da će se oprezno i realno ići, kako u planiranje novih prihoda tako i u njihovo trošenje.

Usvojeno je rješenje o dodjeli na korištenje zemljišta u poljoprivredne svrhe 21 vlasniku, kao i druge odluke vezane za općinsko zemljište.

Ivan Kaleb / Vecernji.ba