Održana 3. sjednica Županijskog odbora za razvoj ŽZH

U četvrtak, 17. rujna 2020. godine, u organizaciji Ureda Vlade Županije Zapadnohercegovačke za europske integracije, u Širokom Brijegu održana je 3. sjednica Županijskog odbora za razvoj (ŽOR).

Na prvom dijelu sastanka, prisutnim članovima ŽOR-a uvodno se obratio ravnatelj Ureda Vlade Županije Zapadnohercegovačke za europske integracije gosp. Ivan Jurilj, pozdravio sve članove, te izrazio zadovoljstvo zbog kvalitetnog rada i suradnje svih članova odbora.

Nakon usvojenog dnevnog reda i zapisnika s prethodne sjednice, sljedeća točka dnevnog reda bila je pregled pristiglih komentara na Nacrt Strateške platforme, koji su zaprimljeni u periodu Javnih konzultacija objavljenih na stranici Ureda Vlade Županije Zapadnohercegovačke za europske integracije. Svi komentari će biti uvaženi, te će se primijeniti na Nacrt Strateške platforme. Isto tako, naglasio je da će se do kraja procesa izrade dokumenta raditi na ažuriranju analize stanja.

Proces izrade Strategije razvoja Županije Zapadnohercegovačke za razdoblje 2021.-2027. godine trenutno je u fazi definiranja i razrade prioriteta i mjera. Gosp. Jurilj je najprije predstavio prijedlog nacrta strateških ciljeva koji su ključni za ostvarenje vizije razvoja, i prioriteta koji predstavljaju specifična područja djelovanja. Nakon ciljeva i prioriteta, predstavljen je uvod u razradu mjera i strateških projekata. U skorijem vremenskom razdoblju planirane su tematske radne skupine kroz koje će se filtrirati ključni strateški projekti. Gosp. Jurilj pozvao je sve članove da se aktivno uključne u razradu mjera i strateških projekata, jer su oni od najvećeg značaja za ostvarenje strateških ciljeva. Nacrt svih razrađenih mjera i strateških projekata planiran je do kraja listopada.

Kraj službenog djela sjednice bio je predviđen za raspravu o ostalim tekućim pitanjima koja su vezana za područje djelovanja ovoga tijela. Podsjetimo, ŽOR je savjetodavno i operativno tijelo u procesu upravljanja razvitkom, kojeg čine 31 član iz tijela županijske uprave, jedinica lokalne samouprave, kao i nevladinog i privatnog sektora u Županiji Zapadnohercegovačkoj. U procesu izrade Strategije razvoja Županije Zapadnohercegovačke za razdoblje 2021.-2027. godine predstavlja operativno tijelo i direktno sudjeluje u izradi iste, navodi se u priopćenju Ureda Vlade za EUI.

SirokiBrijeg.info