Održan sastanak Savjeta Branitelja gdje je dato Izvješće o održanim prosvjedima u FBiH od dana 13.10.2016 godine

Dana 19.10.2016 godine u prepunoj općinskoj vijećnici u Bugojnu je održan sastanak Savjeta Branitelja na kojem je usvojen slijedeći dnevni red:

– Izvješće članova Savjeta Branitelja po županijama o održanim prosvjedima u FBiH od dana 13.10.2016 godine,

– Razno,

Nakon utvrđenog dnevnog reda riječ su dobivali svi prisutni članovi Savjeta Branitelja po županijama u FBiH koji su podnijeli iscrpno izvješće o događanjima u njihovim županijama od dana 13.10.2016 godine. Predstavnici Savjeta Branitelja su bili suglasni kako su prosvjedi dali rezultate jer je Predsjedavajući Zastupničkog doma Parlamenta FBiH Edin Mušić, potpisao, opečatio i protokolirao zaključke kojim će se odrediti komisija od 13/trinaest članova koja će raditi na provedbi Rezolucije Branitelja, i koja će biti određena najkasnije do 24.10.2016 godine, dok će Savjet Branitelja odrediti prvi radni dan te komisije.

Članovi Savjeta Branitelja su prisutne izvijestili i o poduzetim aktivnostima u svojim županijama, te napominjući kako je sve prošlo u najboljem redu a sada je na radnoj skupini da Rezoluciju Branitelja sprovede u djelo.

Nakon sastanka članovi Savjeta Branitelja su donijeli slijedeće zaključke:

1. Savijet Branitelja opravdano očekuje kako će se sukladno pismenoj suglasnosti predsjedavajućeg Zastupničkog doma Parlamenta FBiH Edina Mušića formirati radna komisija za provedbu/implementaciju Rezolucije Branitelja do 24.10.2016 godine,jer je dano pismeno jamstvo.

2. Savjet Branitelja objavljuje kako će se prvi radni sastanak te 13/člane radne skupine održati dana 26.10.2014 godine u 13,00 sati u zgradi Vlade FBiH u Mostaru,dok će se sve eventualne odgode održavanja tog sastanka javno objaviti u javnim medijima,kao i razlozi odgode ili ne održavanja tog sastanka.

3. Savjet Branitelja objavljuje kako će Savjet Branitelja u skorije vrijeme pristupiti izradi Braniteljskog portala za cijelu FBiH i na kojem portalu će demobilizirani Branitelji iz cijele FBiH moći objavljivati svoja priopćenja, odluke Zaključke kao i komentirati aktualna braniteljska pitanja, a sve to iz razloga jer postojeći mediji u FBiH kao i mnogi režimski portali neobjektivno i necjelovito prenose problematiku braniteljske populacije.

Vlado Marušić ispred Savjeta Branitelja