Danas se u Grudama, u Agroturizmu „Marića Gaj“, održao Razvojni forum Županije Zapadnohercegovačke, koji i ove godine organizira Ured Vlade Županije Zapadnohercegovačke za europske integracije.

Ovogodišnji forum je zamišljen kao susret s medijima, a tema je „Mediji i razvoj“. Uzimajući u obzir kako mediji imaju izuzetno važnu ulogu u društvenim i razvojnim procesima smatrali smo potrebnim razvijati blisku suradnju i partnerski odnos s medijima.

Na današnjem forumu sudjelovali su predsjednik Vlade Županije Zapadnohercegovačke Zdenko Ćosić, načelnici gradova i općina, predstavnici relevantnih tijela Županije Zapadnohercegovačke, predstavnici nevladinog i privatnog sektora, zajedno sa predstavnicima medija iz cijele BiH.

Ovaj događaj je bio izvrsna prilika da se kroz razgovor i druženje s medijima razmijene informacije s posebnim naglaskom na projekte u Županiji Zapadnohercegovačkoj koji su financirani iz EU fondova. Projekte koji su u završnoj fazi, te one koji tek započinju sa svojom provedbom predstavili su ravnatelj Ureda Vlade Županije Zapadnohercegovačke za europske integracije Ivan Jurilj, ravnatelj Javne ustanove Razvojne agencije Županije Zapadnohercegovačke – HERAG Radoslav Luburić, te David Naletilić ispred Udruge EKO ZH.

Kroz kratke prezentacije istaknuto je da se započinje s provedbom 10 razvojnih projekata financiranih iz EU fondova ukupne vrijednosti oko 10 milijuna KM bespovratnih sredstava.

Gosp. Jurilj je istaknuo da Županija Zapadnohercegovačka ostvaruje velike rezultate u području razvoja turizma, turističke infrastrukture i same promocije našeg područja, te da zajedničkim radom nastavljamo kako i sada, tako i u budućnosti da bi uspješno pozicionirali Županiju kao jednu od prepoznatih destinacija, kako u samoj regiji, tako i šire.

Podsjetimo, Razvojni forum Županije Zapadnohercegovačke je razvojno tijelo koje predstavlja platformu za okupljanje predstavnika javnog sektora sa županijske, općinske i gradske razine vlasti, predstavnika nevladinog sektora, predstavnika privatnog sektora, kao i predstavnika drugih relevantnih institucija i organizacija izvan Županije Zapadnohercegovačke, priopćeno je iz Ureda Vlade ŽZH za europske integracije.

SirokiBrijeg.info