Održan 7.memorijalni turnir Žrtve Kupresa 92

GRUDE – U subotu 23.04.2016. godine u Grudama je održan 7.memorijalni međunarodni rukometni turnir “Žrtve Kupresa ’92”. Ovaj turnir zajedno organiziraju udruge proistekle iz Domovinskog rata i HŽRK Grude Autoherc. Ove godine se turnir održava u sklopu obilježavanja 24. obljetnica od stradanja grudskih branitelja na Kupresu .

Kao i svake godine i ove godine program turnira je počeo polaganjem cvijeća i paljenjem svijeća na Spomeniku palim braniteljima u Grudama od strane predstavnika braniteljskih udruga, predstavnika političkog života te predstavnika svih klubova sudionika turnira .Nakon toga je u gradskoj sportskoj dvorani Bili Brig,turnir otvorio ministar hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata Županije Zapadnohercegovačke, gosp. Mladen Begić

Na ovogodišnjem turniru su sudjelovale ekipe ŽRK Vukovar, ŽRK Sinj, ŽRK Izviđač Autotransport i HŽRK Grude Autoherc. U četiri zanimljive i kvalitetne utakmice gledatelji su mogli uživati u odličnom rukometu.

Postignuti su sljedeći rezultati:

ŽRK Vukovar – ŽRK Sinj 24:31

HŽRK Grude Autoherc- ŽRK Izviđač Autotransport 39:25

U utakmici za 3. mjesto: ŽRK Izviđač Autotransport- ŽRK Vukovar 25:22

U finalnoj utakmici :ŽRK Sinj- HŽRK Grude Autoherc 16:22

Konačni poredak:

1.HŽRK Grude Autoherc

2.ŽRK Sinj

3.ŽRK Izviđač Autotransport

4.ŽRK Vukovar

Najbolji strijelac turnira je igračica ŽRK Sinj Sivija Masnić

Najbolja vratarka turnira je Anica Gudelj iz ekipe HŽRK Grude Atuoherc

Najbolja igračica turnira je igračica pobjedničke ekipe Amanda Marić.

Sve utakmice turnira odlično su sudili mladi i nadareni suci iz Ljubuškog Ivan Džolić i Ivan šarac.Turnir su svojim nastupima uljepšale grudske mažoretkinje.

7.memorijalni turnir “Žrtve Kupresa ’92” zatvorio je predsjednik Općinskog vijeća Grude, gosp Draženko Vranješ.

HŽRK Grude