GRUDE – U sklopu proslave obilježavanja Dana općine Grude 2018. u srijedu je na Agroturizmu Marića Gaj u Ružićima održan 6. susret grudskih gospodarstvenika.

Općina Grude temelji svoje djelovanje na uspješnom poduzetništvu, po čemu je ovaj kraj itekako poznat. Cilj je poduzetništvo, rad i sve vrijednosti koje proizlaze iz rada staviti na jednu visoku razinu i s ponosom ga prezentirati na Dan općine.

Na početku susreta sve nazočne pozdravio je i uputio dobrodošlicu načelnik općine Grude Ljubo Grizelj.

Brojni gosti su sudjelovali na navedenom susretu, a neki od njih su prof. dr. Zoran Tomić, rektor Sveučilišta u Mostaru, prof. Dr. Vlado Majstorović, prorektor za međusveučilišnu suradnji, prof. dr. Zdenko Klepić, projektor za poslovanje, ljudske potencijale i upravljanje kvalitetom. Zatim dr. Đuro Njavro, osnivač i dekan Zagrebačke škole ekonomije i managmenta, Miljana Glamuzina glavni tajnik HDZ BiH, Zlatko Ževrnja, bivši župan splitsko-dalmatinske županije, kao i mnogi drugi.

Tijekom susreta predstavnica BISNODE BH d.o. – analitičko-bonitetna kuća, adekvatan i poželjan analitički partner prezentirala je rezultate poslovanja grudskog gospodarstva za 2017. godinu.

Iz prezentacije se vidjelo kako je povećan rast broja zaposlenih, a na koncu njenog predavanja prikazano je top 10 grudskih gospodarstvenika.

Top 10 grudskih gospodarstvenika:

PRIHODI

Violeta
Grafotisak
Bili Brig
Frank – Trgovina
TP Drinovci
Agrokor
Bilo Trade
Grioss
AX Soling
PZ Vino-Duhan-Voće

DOBIT

Violeta
Grafotisak
TP Drinovci
Bili Brig
Frank – Trgovina
Grudska Pivovara
GP Toming
Agrokor
PZ Vino-Duhan-Voće
Autobat

Samostalno poduzetništvo, jedno od važnih segmenata grudskog gospodarstva, kroz statističke podatke ali i druge pokazatelje, te formulu uspješnosti samostalnog poduzetništva u općini Grude prikazao je djelatnik Odjela za razvoj općine Grude, Ante Bušić.

Na koncu programa uslijedilo je druženje uz čašicu razgovora i prigodan domjenak.

Grude-online.info