Home slajd ODLIČNA VIJEST: Ana Rita Puljić počinje liječenje, ministar Kujundžić se pravda kako nije znao

ODLIČNA VIJEST: Ana Rita Puljić počinje liječenje, ministar Kujundžić se pravda kako nije znao

0
ODLIČNA VIJEST: Ana Rita Puljić počinje liječenje, ministar Kujundžić se pravda kako nije znao

Nakon brojnih medijskih natipisa i skretanja pozornosti na hitno liječenje Ana Rita Puljić kojoj se stanje pogoršava iz dana u dan, napokon su došle lijepe vijesti iz Hrvatke.

Kako ste već bili upoznati. Ministar zdravstva RH Milan Kujundžić stopirao je liječenje djevojčice Ane Rite Puljić iz BiH koja boluje od spinalne mišićne atrofije.

Slučaj Ane Rite Puljić je alarmantniji samim time što djevojčica danima leži na odjelu KBC-a REBRO, njezini roditelji su bolnici uplatili 2,68 milijuna kuna 23. studenoga 2017. godine, našega novca za liječenje. Ali ministar je rekao “ne”.

No međutim, brojni pritisci javnosti su urodili plodom i danas već dobivamo lijepu vijest koju su objavile Širokobriješke mame na svom Facebooku profilu, a koje su u kontaktu s majkom male Rite, te nas pravovremeno obavještavaju o svim informacijama što se tiče liječenja ove malene djevojčice koja je ujedinila mnogo više ljudi, nego bilo koji državni službenik ove države!

Ana Rita Puljić počinje s liječenjem na KBC Rebro u Zagrebu

”Ministar Kujundžić nije znao da je naša Ana Rita Puljic SMA tip 1C/2 ,te je nakon tog saznanja sazvao hitnu sjednicu i ubrzao liječenje! Naša princeza je pobjedila! Ostaje na Rebru i počinje liješenje spasonosnom SPINRAZOM”, navele su Širokobriješke mame.

Napomenimo kako u cijelom svijetu liječe se svi tipovi oboljelih od spinalne mišićne atrofije tako da apsolutno nikakvih prepreka nema. Ana boluje od tipa 1 na 2.

“Ana je jako oslabila zadnjih nekoliko mjeseci i vrlo je bitno da lijek počne primati što prije. Evo, ponovila bih jednu izjavu ministra Kujundžića da on brani život od samoga začeća pa vjerujemo da će i u našem slučaju tako biti te da će nam povjerenstvo i ministar Kujundžić odobriti već odobreni lijek u cijelom svijetu”, napisala je majka Ane Rite Puljić dan prije nego li je ministar Kujundžić to stopirao.

Na sreću, sad zasad pravda je pobijedila i malena Rita može započeti svoje liječenje i želimo da uspije i iz svega ovoga izađe kao veliki pobjednik, kao što je i bila svo ovo vrijeme.

Mili Marušić / SirokiBrijeg.info