U subotu 15.10. počelo je košarkaško prvenstvo Lige Herceg-Bosne za mlade kategorije. Nikada brojnije prvenstvo u kojem, osim momčadi iz Ljubuškog, sudjeluju još i momčadi Čapljine, Brotnja iz Čitluka, Zrinjskog iz Mostara, Grude, Široki iz Širokog Brijega sa dvije momčadi, Posušje, Tomislav iz Tomislavgrada, Livno, Rama, Vitez, Busovača, Pepi Sport iz Mostara i Novi Travnik. Posljednje kolo ove sezone predviđeno za 3.6.2017. godine.

Usprkos nedaćama i problemima koje HKK Ljubuški muči sa uvjetima u kojima trenira, sa pripremama za ovu sezonu krenulo se već sredinom osmog mjeseca. Ova dva mjeseca snalazili su se i održavali treninge u Osnovnoj školi “Marko Marulić” i na Babovcu, pošto u Gradskoj športskoj dvorani nema koševa a samim time niti jednog termina.

Unatoč svemu navedenom, ljubuški košarkaši su sjajno startali u ovoj sezoni. U prvom kolu mladi košarkaši Ljubuškog igrali su protiv Brotnja iz Čitluka. Igrane su utakmice mlađih kadeta (2003. godište i mlađi) i juniora (1999. – 2000.). Kako ekipa Brotnja nema kadetsku selekciju (2001.-2002.) nije igrana treća utakmica.

Prvu utakmicu su igrali mlađi kadeti i pobijedili rezultatom 79:64. Odlični su bili Stipe Dugandžić (24), Ivan Bogdanović (19), i Matej Markić (14). Za njima nisu puno zaostajali ni Artuković (8), Paradžik (10), Mijatović (2), Boras (2), a još su nastupili i Biško i Lončar.

Juniorska utakmica je bila odlična. Igrala se lijepa košarka sa mnogo poena. I u ovome susretu, ljubuški momci odigrali su odlično a predvodio ih je Dragan Džajić (30)! Konačni rezultat bio je 91:74 za Ljubuški, za koji su još nastupali Lončar (16), Bušić (16), Bilić (15), Vukšić (10), Markić (2), Tomić (2), Šunjić.

“Nismo mogli poželjeti bolje otvaranje sezone od dvije gostujuće pobjede i nadam se da ćemo u idućem kolu, u kojem također gostujemo kod momčadi Pepi Sport iz Mostara, koji su novajlije u ovoj Ligi, ubilježiti nove bodove. Nadam se i da ćemo uskoro dobiti koševe u velikoj dvorani kako bismo mogli trenirati i odigravati domaće utakmice, jer bi zaista šteta bilo da ovi momci ne odigraju nijednu utakmicu u svom gradu. U protivnom, osuđeni smo da cijelu sezonu igramo u gostima” – riječi su Marina Bubala, koji će ove sezone u suradnji s Mariom Škegrom voditi sve tri selekcije.

KK Ljubuški