Odigrana humanitarna rukometna utakmica HŽRK Gruda i RK Trešnjevka za pomoć Domu “Marija-naša nada”

U nedjelju je u gradskoj sportskoj dvorani Bili Brig u Grudama odigrana prijateljska rukometna utakmica između sportskih prijatelja, ekipa HŽRK Grude i RK Trešnjevka iz Zagreba.

Ova je utakmica imala i svoj humanitarni karakter jer je prihod od prodaje ulaznica namijenjen za pomoć Domu “Marija-naša nada” na Širokom Brijegu u kojem se skrbi za djecu sa područja cijele Županije Zapadnohercegovačke koja imaju poteškoće u tjelesnom i/li psihičkom razvoju.

Utakmicu su oba sastava odigrala dosta oslabljena zbog ozljeda ili bolesti nekoliko igračica. Ipak su one igračice koje su igrale dobro iskoristile ukazanu prigodu. Bilo je vidljivo da je ovo Gruđankama prva utakmica nakon 2 mjeseca stanke te da je pred njima tek faza uigravanja. Gošće iz Zagreba su došle u Grude sinoć nakon teške utakmice u Splitu u okviru 1.Hrvatske rukometne lige i svakako se osjetio i mali umor od te utakmice. Usprkos tome utakmica je ispunila očekivanja i ponudila dobar rukomet te su nazočni gledatelji mogli uživati u lijepim potezima rukometašica obje ekipa.

Među nekoliko stotina gledatelj bilo je i nekoliko djece iz Doma “Marija-naša nada” koji su oduševljeno pozdravljali lijepe poteze rukometašica.

Krajnji rezultat od 29:24 za ekipu RK Trešnjevka donio je potpuno zasluženu pobjedu našim gošćama.

HŽRK Grude zahvaljuje RK Trešnjevka iz Zagreba što su se još jednom odzvali našem pozivu i bili naši dragi gosti, zatim mladom nadarenom sudačkom paru Ivan Džolić i Ivan Šarac koji su kao i uvijek do sada prihvatili naš poziv od odlično odsudili današnju utakmicu te našim dragim i prelijepim grudskim mažoretkinjama koje su uljepšale i ovaj događaj.

Isto tako HŽRK Grude zahvaljuje svima koji su pomogli organizaciju ove utakmice, a posebno: Toming Drinovci, Lumen Drinovci, Motel Kiwi, Hotel Otok, Restoran San Antonio , Grafix Grude, Atelier Jukić Posušje, Fizio centru Grude te svim radijskim postajama i web portalima i dnevnim tiskovinama koji su najavljivale ovaj događaj.

Tijekom ovog tjedna će predstavnici HŽRK Grude posjetiti Doma “Marija-naša nada” gdje će se naše igračice susresti sa štićenicima doma i uručiti prikupljena sredstva.

Idućeg vikenda HŽRK Grude gostuje u Splitskodalmatinskoj županiji gdje će odigrati još dvije pripremne utakmice.

HŽRK Grude: Ana Križanac, Amanda Marić, Martina Vukanović, Ana Nikić 1, Choara Rimac, Ana Vrančić 5, Gabrijela Gudelj, Matea Bandić, Andrea Prusina 7, Martina Kraljević 3, Anđela Milas, Klara Mikulić 5, Anđela Boras 2, Ana Kondža 1 ,Lara Šimić

Trener: Zlata Zubac
Sedmerci:2(2)
Isključenja: 2 min

RK Trešnjevka: Olgica Andrijašević, Iva Brkljačić, Ana Čagalj 4, Petra Dičak 2, Anja Vida Lukšić 9, Magenreuter Tabea Celine 3, Marta Miletić, Lana Pašalić 3, Kristina Smiljanić 2, Andrea Šimara 4, Ana Toth, Varela Ivana Marias 2
Trener:Miran Ognjenović
Sedmerci:3(2)
Isključenja: 2 min

HŽRK Grude