Od Ajayija i Crnova se puno očekuje u nastavku sezone u dresu NK Širokog Brijega

ŠIROKI BRIJEG – Nogometaši Širokog su se u prvoj provjeri ove zime lagano zagrijali za ozbiljnije testove koje će uslijediti. Županijskom ligašu, NK Mostar, izabranici Slavena Muse zabili su pet komada, a prvi neslužbeni potpisao je i Ivan Crnov.

Nije to bila utakmica iz koje se previše moglo iščitati – bio je to prije svega prvi test ove zime, duel u kojem će igrači opipati loptu u simulaciji natjecateljskog ritma. Teren nije bio savršen, ali blaga narav duela s niželigašom čije pripreme još nisu počele kako treba bez ijednog žestokog starta pobrinula se da ne bude ozljeda…, a to je u ovom dijelu priprema ipak najvažnije. Nisu igrali samo stoperi Jozo Špikić i Slavko Brekalo te napadač Dino Kresalo. Nakon polugodišnje oporavke od operacije koljena Špikić se i dalje mora paziti, Musa ne vjeruje da će ga koristiti ni na pripremama u Antaliji, dok su Brekalo i Kresinger pošteđeni radi ramena i tetive.

Bilobrk, Brekalo, Pandža, Karačić, Barišić, Sesar, Landeka, Wagner, Ajayi, Menalo i Krstanović su startali, a priliku su kasnije dobili i Soldo, Kožul, Marković, Ćorluka, Ćorić, Ivanković, Kožulj, Pehar, Baraban, Crnov te Buhač. Zabili su veteran Wagner, 18 godina mlađi Josip Ćorluka, Nigerijac Goodness Ohiremen Ajayi bio je dvostruki strijelac, ali se usput i ispromašivao, a prvi put, makar i u prijateljskoj utakmici, u dresu Širokog mrežu je zatresao i Ivan Crnov. Od dvojice potonjih na proljeće će se puno očekivati, možda više od svih igrača koji mogu napredovati na proljeće.

Crnov, koje je pretprošle i prošle sezone u Zrinjskom zabio 18 pogodaka u prvenstvu, jesenas je svoj učinak sveo “samo” na asistencije, dok je Rijekina posudba, brzonogi Ajayi, pokazao da je veliki potencijal, ali puno više od toga nije dao – u njegovu obranu ide podatak da je debitirao tek u listopadu, ali to je sada samo alibi iz prošlosti. Musa je ove zime u nekoliko navrata istaknuo da nije bilo potrebe mijenjati kadar jer će najveći dobitak biti činjenica da će svi igrači proći kompletne pripreme, ali nema sumnje da i on od pojedinaca u nastavku očekuje puno više.

Slijedi povratak treninzima, ispred Širokobriježana je tjedan bez utakmica, a kada one opet uskoče u raspored, bit će to ozbiljnije. Jer 2. veljače Široki će gostovati na Rujevici, gdje će ih testirati Rijeka koja u Hrvatskoj puca na sami vrh. Četiri dana nakon Rijeke s druge strane u kampu Musa-Karačić stajat će Branitelj, a onda će uslijediti pripreme u Antaliji.

Dnevni list