Po ko zna koji put oni štajkaju i traže prava od ministrice i Vlade ŽZH koja im se smije i koja ih ne doživljava, a gdje jedino ispaštaju učenici i njihovi roditelji.

Teško je nabrojati sve te silne njihove štrajkove i neodržavanja određenog školskog sata gdje su učenici samo zbunjeni njihovim igrokazom i igrom mačke i miša!

Ako će na taj način pokazivati djeci kako je “mrštenje na trenutak” dovoljno da se izbore za svoja prava, a ne kolektivno izaći pred institucije, jadna je naša budućnost po tom pitanju.

No, nemaju hrabrosti se ti učitelji zajedno i kolektivno pobuniti i biti kao jedno, te napokon reći kako je dosta izrabljivanje jer pola ih je zaposleno po stranačkoj i rodbinskoj vezi pa tapkaju ovako sat po sat sa štajkom dok im se vladajući smiju iza leđa.

Prevarili su ih desetine puta, prevariti će ih opet jer je to našim političarima u genima zapisano, a ovi nikako to da shvate.

Naime, iz sindikata osnovnog obrazovanja kazali su da će štrajk biti održan prvi i drugi sat nastave, u četvrtak 16. svibnja, i tu u prvoj i drugoj smjeni. Odluku o štrajku donijelo je predsjedništvo sindikata na sjednici i tim načinom OPET pozivaju Vladi ŽZH na hitan sastanak.

Razlozi za štrajk su zastoj u pregovorima o novom kolektivnom ugovoru, neisplata dijela regresa iz 2016., neusklađivanje plaća s rastom troškova života te zastoj u isplati izvršnih sudskih presuda prema školskim djelatnicima.

Podsjetimo opet, ovo je jedan od bezbroj jednosatnih štrajkova upozorenja, gdje do dana današnjeg od 14. lipnja 2013.g., prosvjetari nisu uspjeli odraditi niti jedan pošten i pravi generalni štrajk. Toliko o nihovoj hrabrosti!

Mili Marušić / SirokiBrijeg.info